Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ağustos 2022 20:53 - Güncelleme : 19 Ağustos 2022 21:07

Türk futbol tarihinde bir ilk: Göztepe, Sport Republic ile anlaştı

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe, Danimarkalı iş insanı Rasmus Ankersen'in sahibi olduğu Sport Republic şirketi ile anlaştı. Kulüp hisselerinin yüzde 70'inin devri konusunda daha önce prensipte anlaştığı Sport Republic, Türkiye'de futbol kulübünün hissesinin alan ilk yabancı yatırımcı olarak tarihe geçti.

Türk futbol tarihinde bir ilk: Göztepe, Sport Republic ile anlaştı
Göztepe,futbol,Sport Repuplic

Geçtiğimiz yıl Süper Lig'den düşen İzmir'in köklü kulüplerinden Göztepe, kulüp hisselerinin yüzde 70'inin devri konusunda daha önce prensipte anlaştığı İngiltere merkezli Sport Republic şirketiyle resmi imzaları attı.

Kulüp, hisselerinin devri konusunda bir süredir Danimarkalı iş insanı Rasmus Ankersen'in sahibi olduğu Sport Republic şirketi ile görüşmeleri sürdürüyordu. Aradan geçen 4 ayın ardından süreçte sona gelindi.İzmir ekibi, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile kulübün yüzde 70 hissesinin devri için Sport Republic şirketi ile imzaların atıldığın duyurdu. Bu devir işlemi aynı zamanda bir Türk kulübünün yabancı yatırımcılardan aldığı ilk yatırım oldu.

İNGİLTERE'DEN DE TAKIM ALDILAR

Premier Lig'de mücadele eden Southampton'ın çoğunluk hisseleri, Ocak 2022'de spor ve eğlence sektöründe faaliyet gösteren yatırım firması Sport Republic'e devredilmişti. Kulüpten yapılan açıklamaya göre Yeni yatırımcının, azınlık hisselerini elinde tutan Katharina Liebherr ile ortak çalışacağı belirtilmişti.

GÜRSEL AKSEL STADINDA LANSMAN DÜZENLENDİ

Öte yandan, bugün saat 16.00'da Gürsel Aksel Stadyumu'nda lansmans düzenlenirken kulübün yeni sahibi Rasmus Ankersen ve Mehmet Sepil, birlikte basın toplantısı düzenledi.

Türk futbol tarihinde bir ilk: Göztepe, Sport Republic ile anlaştı

Lansmanda açılış konuşmasını yapan Mehmet Sepil, devir sürecini anlatarak, “2021 yılının Eylül ayında Rasmus Galatasaray-Göztepe maçı için İstanbul’a gelmişti. Maçtan sonra beraber İzmir’e uçtuk. Kendisine Göztepe’nin imkanlarını gösterdik. Uzun uzun konuştuk, 2 gün kadar kaldı. O gün başlayan bir görüşme bugün nihayete erdi. Bizim ilk yabancı oyuncumuz John Nielsen’di. O da çok sevilen bir Danimarkalı oyuncuydu. Bizim Danimarkalılarla yolumuz o günden kesişmiş. Göztepe için bugün yeni bir başlangıç. Göztepe zaten kendini ispat etmiş Türkiye’de İzmir’de, birçok taraftarı olan bir kulüp. Şimdi biz bunu yeni bir seviyeye çıkarmak istiyoruz. Biz hep dalgaya karşı yüzdük ama artık Sport Republic’le beraber dalgayla birlikte yüzeceğiz. Özlediğimiz Göztepe’yi getirmek için sabırlı bir şekilde çalışarak birlikte yapacağız. Benim en çok etkilendiğim ise Rasmus ikinci gelişinde Southamton’ın altyapı direktörü ile gelmişti. O zaman bizim altyapı tesisleriyle ilgilendi. Bu davranışı bana Göztepe ile ilgili neler yapabileceğimizin işaretini verdi. Bundan sonra futboldan Sport Republic sorumlu. Son 2-3 aydır olan transfer sürecinde de onlar söz sahibiydi. Bugün bu ortaklık resmiyete kavuştu. Bu yeni başlangıcı bütün camiamızla güzel bir şekilde kullanılacağımıza eminim. Kendi adıma çok mutluyum. Göztepe’yi futboldan anlayan ellere bıraktığıma inanıyorum. Onları desteklemek için elimden gelen her şeyi yapacağım” diye konuştu.

Türk futbol tarihinde bir ilk: Göztepe, Sport Republic ile anlaştı

HEDEF SÜPER LİG

Sport Republic şirketi sahibi ve Göztepe’nin yeni başkanı Rasmus Ankersen, Göztepe’de ve İzmir’de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Göztepe’de özel bir şey olduğunu hissettiğini söyleyen Rasmus Ankersen, Göztepe’yi yeniden Süper Lig’e çıkarmak için çok hırslı olduklarını belirtti.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...