Tgrt Haber
15 Kasım 2021 06:53

Türkiye seri başarı olamadı! Play-off yolu çok çetrefilli

Türkiye, Dünya Kupası Elemelerinde grubunu ikinci sırada tamamladı ve play-off mücadelesi verecek. A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası play-off'unda seri başı olamadı. Millilerin muhtemel rakipleri Portekiz, İskoçya, İtalya, Rusya, İsveç ve Galler oldu.

Türkiye seri başarı olamadı! Play-off yolu çok çetrefilli
türkiye,a milli takım,dünya kupası,dünya kupası play-off

Hollanda’nın Karadağ ile berabere kalması Türkiye’ye liderlik şansını açmıştı ancak Portakallar evinde Norveç’i devirdi ve Dünya Kupası'na direk gidiş biletini cebine koydu. Türkiye ise Karadağ'ı deplasmanda devirerek grupta ikinci sırada yer aldı ve Dünya Kupası'na katılmak için zorlu bir play-off mücadelesi verecek. Gruplarını ikinci tamamlayan 10 takım ve UEFA Uluslar Ligi’nden gelecek iki takım, bu play-of’larda kozlarını paylaşacak. Maçlar 24-25 ve 28-29 Mart 2022 tarihlerinde oynanacak.

MİNİ TURNUVA GİBİ

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası play-off'unda seri başı olamadı. Millilerin muhtemel rakipleri güçlü ülkelerden oluştu. İlk maçlar seri başı takımların evinde tek maç üzerinden oynanacak. İlk turu geçmemiz durumunda 2. turda ev sahibi olma avantajı kura ile belirlenecek.

Seri başı olanlar: Portekiz, İskoçya, İtalya, Rusya, İsveç ve Galler.

Seribaşı olmayanlar: TÜRKİYE, Polonya, Finlandiya, Avusturya, Kuzey Makedonya, Çekya.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...