Tgrt Haber
09 Şubat 2015 17:17 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:29

Volkan Demirel’e küfür eden taraftar hapis mi yatacak?

Volkan Demirel’e küfür ettiği gerekçesiyle Yusuf Şiringül hakkında hazırlanan iddianame mahkemenin iade kararının ardından yeninden düzenlendi. Şiringül hakkında hakaret suçundan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi.

Volkan Demirel’e küfür eden taraftar hapis mi yatacak?
volkan demirel küfür, volkan demirel kazakistan maçı, Türkiye Kazakistan maçı,Türk Telekom Arena Stadı,Yusuf Şiringül

Türk Telekom Arena Stadı’nda 16 Kasım'da oynanan Türkiye-Kazakistan maçında yaşanan olaya ilişkin Savcı Münir Büyükelçi tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından bilirkişi raporunun eksikliği nedeniyle iade edilmişti. Mahkemenin iade kararının ardından Savcı Büyükelçi, bilirkişi raporu alarak iddianameyi yeniden düzenledi.
Yusuf Şiringül'ün "şüpheli" olarak yer aldığı iddianamede, Volkan Demirel ve Türkiye Futbol Federasyonu da "müşteki" olarak yer aldı.

AĞIZ VE DUDAK HAREKETLERİNDEN AĞIR KÜFÜRLER ETTİĞİ TESPİT EDİLDİ
Olay gününün anlatıldığı iddianamede şüpheli Şiringül’ün, Volkan Demirel'in şikayeti ve müracaatı üzerine, güvenlik kamerası görüntülerinden teşhis ve tespit yapılarak, gözaltına alındığı belirtildi. Şüpheli Şiringül'ün savunmasında suçlamaları kabul etmediği anlatılan iddianamede, güvenlik kamerası görüntülerinin çözümü amacıyla yaptırılan bilirkişi incelemesi sonucu düzenlenen rapora da yer verildi.
Bilirkişi raporunda görüntüler üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, “Şüpheli Şiringül'ün, müşteki Volkan Demirel'e yönelik olarak sinkaflı sözlerle küfür ettiğinin, ağız ve dudak hareketlerinden net şekilde anlaşıldığı, şüphelinin küfürlü sözlerin akabinde bir şey söylememiş gibi etrafında bulunan diğer taraftarlara bakışlar yönelterek üzerindeki ilgiyi dağıtmaya yönelik yanıltıcı tavırlar sergilediği, etrafta bulunan kişiler arasında Volkan Demirel'e yönelik olarak bağıran, seslenen, tezahüratta bulunan başka bir 3’üncü şahsın bulunmadığı tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

TFF DE MÜŞTEKİ OLDU
Şüpheli Şiringül'ün, milli takımın maçı sırasında müşteki Volkan Demirel'e hakaret ettiği belirtilen iddianamede, Türkiye Futbol Federasyonu'nun da şikâyetçi olduğu anlatıldı.
İddianamede, şüpheli Yusuf Şiringül hakkında “hakaret" suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Savcılık ayrıca şüpheli Şiringül’ün hakkında 1 yıl süreyle seyirden men yasağı ile cezalandırılmasını talep etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...