Tgrt Haber
12 Haziran 2022 12:18 - Güncelleme : 25 Temmuz 2022 11:12

Son 2 ayda yurtta kalan 4 öğrenci intihar etti! Akdeniz Üniversitesi komisyon kurdu

Akdeniz Üniversitesi’nde son 2 ay içinde 3 öğrencinin yurt odalarında, yurtta kalan 1 öğrencinin de evde intiharına ilişkin rektörlükten açıklama geldi. Üniversitenin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, konunun hassasiyetle incelendiğinin altı çizildi.

Son 2 ayda yurtta kalan 4 öğrenci intihar etti! Akdeniz Üniversitesi komisyon kurdu
akdeniz üniversitesi,intihar

Akdeniz Üniversitesi’nde son 2 ayda yaşanan intihar vakaları üzerine rektörlük açıklama yaptı. 3 öğrencinin yurt odasında, 1 öğrencinin ise evinde hayatlarını sonlandırması üzerine rektörlük, sorumluluk ve yetki alanlarında olmamasına rağmen konuyu hassasiyetle incelediklerini açıkladı.

“GEÇTİĞİMİZ HAFTA KOMİSYON KURULDU”

AÜ Rektörlüğü sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Öğrenci yurtlarında son dönemde yaşanan intihar olayları toplumun tüm kesimlerinde olduğu gibi bizlerde de büyük üzüntüye neden olmuştur. Yaşanan acı kayıplar için kıymetli öğrencilerimizin ailelerine, arkadaşlarına ve tüm üniversite camiamıza başsağlığı diliyoruz. Hepimizi derinden sarsan bu olaylarla ilgili gerekli inceleme yapılması için geçtiğimiz hafta içerisinde bir komisyon kurulmuştur. Komisyonumuz sorumluluk ve yetki alanımızda olmamasına rağmen vakaların gerçekleştiği yurtlardaki incelemelerin yapılabilmesi için olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılabilmesi ve de önleyici tedbirlerin alınabilmesi amacıyla çalışmalarını devam ettirecektir."

Son 2 ayda yurtta kalan 4 öğrenci intihar etti! Akdeniz Üniversitesi komisyon kurdu

BİR AÇIKLAMA DA VALİLİKTEN

Konunun sosyal medyada büyük yankı uyandırmasının ardından bir açıklama da Antalya Valiliğinden geldi.

Valilikten yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bazı basın/yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan 'Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Yurdunda Neler Oluyor' başlıklı haberler ve paylaşımlar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Öncelikle hayatını kaybeden gençlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. İlimizde KYGM ve özel olmak üzere toplam 46 yurt ile 19 bin 950 öğrenciye hizmet verilmektedir. 157 adedi Elmalılı Hamdi Yazır Yurt Müdürlüğünde olmak üzere KYGM'ye ait 14 adet yurdumuzda toplam bin 435 adet kamera ve bunun yanı sıra fiziki unsurlarla da güvenlik tedbirleri sağlanmaktadır. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde meydana gelen 3 olay, alınan tanık beyanları ve olay yeri incelemesine ek olarak kamera kayıtları tetkiki sonucu adli kayıtlarımıza intihar olarak geçmiştir. Konu ile ilgili inceleme ve soruşturma cumhuriyet başsavcılığı koordinesinde emniyet müdürlüğümüzce yürütülmekte olup, ayrıca Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından idari soruşturma yürütülmektedir.”

NE OLMUŞTU?

Akdeniz Üniversitesi öğrencisi ve yurtta kaldıkları öne sürülen 3 öğrenci, yurdun penceresinden atlayarak hayatına son verdi. Yine aynı üniversiteden ve yurtta kalan bir diğer öğrenci ise ailesinin evine gittiğinde intihar etti. Bunun üzerine açıklama yapan üniversite, sorumluluk ve yetki alanlarında olmamasına rağmen konuyu hassasiyetle incelediklerini açıkladı.

Twitter’da gündem olan konunun ardından, intihar eden öğrencilerden Halil Gülcan’ın abisi olduğunu iddia eden bir kullanıcı, paylaşım yaparak 11 Mayıs’ta hayatını kaybeden kardeşinin ölümüne ilişkin açıklamada bulundu. Olayı sabah 05.30 sıralarında, Halil’in arkadaşlarından öğrendiğini ve olayın ise gece saat 01.47’de yaşandığını öne süren acılı abi, yetkililere yardım çağrısında bulundu.

https://twitter.com/Chnglcn/status/1535713899693080582

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...