Tgrt Haber
09 Haziran 2022 17:11 - Güncelleme : 25 Temmuz 2022 11:13

Ameliyat masrafları için Türkiye’ye gelen terörist yakalandı

Suriye’de PKK/PYD 'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda yaralanan terörist, ameliyat masrafları için geldiği Tekirdağ'da yakalandı. YPS bağlantılı terörist çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Ekipler, özel bir operasyon timi oluşturdu.
pkk,tekirdağ
Ekipler, özel bir operasyon timi oluşturdu.

Suriye’de PKK/PYD terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda yaralanan şahsın ameliyat masrafları için Türkiye’ye gelen YPS bağlantılı kadın, Tekirdağ’da düzenlenen operasyon ile yakalandıktan sonra sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

ÖZEL TİM OLUŞTURULDU

İl Jandarma Alay Komutanlığına bağlı ekipler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölücü terör örgütü PKK/PYD’ye karşı gerçekleştirdiği operasyonlarda yaralanan PKK terör örgütü üyesi M.D’nin, ameliyat masrafları için lazım olan parayı şahsın Kapaklı’da bulunan yakınlarından almak üzere bölgeye geleceği istihbaratını aldı.

Ekipler, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma izni çerçevesinde özel bir operasyon timi oluşturdu.

SURİYE'YE GERİ DÖNECEKTİ

Türkiye’ye giriş yapan kadını takibe alan ekipler, R.T.’nin yaralı teröristin aile fertlerinin yaşadığı Kapaklı’ya geldiğini tespit etti.

İddiaya göre Kadın R.T.’nin burada aile ile görüşme yaptıktan sonra bir miktar para aldığı bilgisini tespit eden ekipler, R.T.’ni Suriye’ye geri gideceğini öğrendi.

Operasyon için düğmeye basan jandarma ekipleri, YPS üyesi R.T.’nin içerisinde bulunduğu aracı, Çerkezköy-İstanbul otoban girişinde durdurarak şahsı yakaladı.

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığına götürülen R.T. buradaki sorgusunun ardından, adliyeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen kadın tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...