Tgrt Haber
09 Mart 2022 14:03 - Güncelleme : 25 Temmuz 2022 11:23

Aybar Kar Fırtınası İstanbul'a dayandı: İşte uydu görüntüsü

Türkiye, Sibirya üzerinden gelen kar yağışı ve soğuk hava dalgasının etkisin altına girecek. ‘Aybar Kar Fırtınası’ olarak adlandırılan hava olayı İstanbul’da etkili olacak. Meteoroloji, AKOM ve Valilikten üst üste uyarılar yapıldı. İstanbul ve Sabiha Göçken Havalimanlarında uçuşlar iptal ediliyor. Meteoroloji'nin uyarılarının ardından okulların Perşembe ve Cuma günleri tatil edildiğini duyurdu. İşte Meteoroloji'nin son dakika hava durumu raporu. İstanbul’a kar ne zaman yağacak?

hava durumu

Türkiye’de Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. Ocak ve şubat aylarında yaşanan şiddetli kar fırtınası mart ayının ilk haftalarında da etkili olacak. İstanbul’da etkili olacak kar yağışı öncesi Meteoroloji, AKOM ve Valilikten peş peşe uyarılar geldi.

Uzmanlar, 1987 yılından bu yana Sibirya etkili Aybar Kar Fırtınası nedeniyle en şiddetli yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının yurdun genelinde 2 ila 5 derece azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği belirtildi.

FIRTINA UYDUDAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Aybar Kar Fırtınası Sibirya üzerinden gelen soğuk hava ile birlikte başlayan yoğun kar yağışlarına denir. Yoğun kar yağışının fırtına şeklinde olması nedeniyle Aybar ismi veriliyor. Uydundan görüntülenen fırtına, saat 14.00 itibariyle Ukrayna ve Ruysa üzerinde Türkiye’ye yaklaştığı görülüyor.

Aybar Kar Fırtınası İstanbul'a dayandı: İşte uydu görüntüsü

YURDU ETKİSİ ALTINA ALACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Çanakkale, İzmir ile Aydın'ın kıyı kesimleri dışında kalan tüm bölgelerimizin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile yarın zamanla İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ANKARA HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İZMİR HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL’DA KAR MESAİSİ

İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle 13 Mart Pazar gününe kadar metro, füniküler, marmaray ve tramvay hatlarında bazı seferler saat 02.00'ye kadar uzatıldı. Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle 9 Mart Çarşamba gününden, 13 Mart Pazar gününe kadar M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M9 metro, F1 füniküler ve T1, T4, T5 tramvay hatlarımızda seferlerimiz 02.00'ye kadar uzatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

İstanbul Valiliği, MGM tarafından yapılan uyarıların doğrultusunda, okulların Perşembe ve Cuma günleri tatil edildiğini duyurdu. Valilik üniversitelerde ise öğretime 14 Mart'a kadar ara verildiğini açıkladı Güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamu personeli de perşembe günü idari izinli sayılacak. 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU Paylaşılan 9-5 günlük hava durumu raporunda, yurdun büyük bir bölümünde kar yağışının etkili olacağı görüldü. 10 Mart Perşembe gününden sıcaklıklar hissedilir derecede düşecek.

Aybar Kar Fırtınası İstanbul'a dayandı: İşte uydu görüntüsü

UÇAK SEFELERİ İPTAL EDİLİYOR

İstanbul’da bu akşam saatlerinde başlayacak olan yoğun kar yağışı nedeniyle havayolları Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanlarına olan seferlerini iptal etti. THY’nin toplamda 205 seferini iptal etmesinin ardından Pegasus Havayolları da Sabiha Gökçen'deki 68 seferini iptal ettiğini açıkladı.

AYBAR KAR FIRTINASI NEDİR?

Aybar Kar Fırtınası Sibirya üzerinden gelen soğuk hava ile birlikte başlayan yoğun kar yağışlarına denir. Yoğun kar yağışının fırtına şeklinde olması nedeniyle Aybar ismi veriliyorç Aybar Kar Fırtınasının Türkiye'nin geniş bir alanında etkili olması bekleniyor. Mart ayına girilmesiyle birlikte ilkbahar hazırlıkları yapılırken havaların ani soğumasıyla birlikte kar yağışları yeniden İstanbul'da etkili olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...