Tgrt Haber
19 Şubat 2022 22:44 - Güncelleme : 25 Temmuz 2022 11:23

Meteoroloji uyardı! Güneşli hava yerini kar ve sağanak yağışa bırakıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftaya ilişkin hava tahmin raporunu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre Pazartesi gününden itibaren İstanbul başta olmak üzere çok sayıda bölgede sağanak etkili olacak. Meteoroloji ayrıca bazı iller için kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı yaparken vatandaşa olası olumsuzluklara karşı tedbir çağrısında bulundu.

Yurt genelinde etkisini gösteren mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklık yarın sona eriyor.
meteoroloji
Yurt genelinde etkisini gösteren mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklık yarın sona eriyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu sosyal medya hesabından yayımladı. Yayımlanan rapora göre Pazar günü hava sıcaklıkları ülke genelinden artarken mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

 

GÜNEŞLİ HAVA GİDİYOR

Pazartesi gününden itibaren ise güneşli hava yerini sağanak ve kara bırakacak. Rapora göre Pazartesi günü orta Pazartesi günü orta Anadolu ve Güney Doğu Anadolu’nun bir bölümü hariç ülke genelinde sağanak yağış bekleniyor. Pazartesi günü kar yağışı beklenen iller ise şöyle; Erzurum, Erzincan, Ardahan, Muş, Bitlis, Van, Ağrı, Kars, Bingöl ve Hakkari.

SALI GÜNÜNDE YURT GENELİNDE SAĞANAK UYARISI

Salı günü Akdeniz bölgesi ile Güney Doğu Anadolu’da çok kuvvetli yağış beklenirken bir çok ilde de sağanak yağış etkili olacak. Salı günü kar yağışının etkili olacağı iller ise şöyle; Iğdır, Ağrı, Erzincan, Bingöl, Muş, Hakkari, Van, Erzurum, Kars, Bitlis.

ÇARŞAMBA GÜNÜ

Çarşamba günü, Karadeniz bölgesi hariç tüm illerde sağanak yağışı bekleniyor. Kar yağışı beklenen iller ise; Muş, Erzurum, Erzincan, Ağrı, Bitlis, Hakkari, Van.

PERŞEMBE GÜNÜ

Perşembe günü İstanbul, Edirne Ankara, İzmir başta olmak üzere birçok ilde sağanak bekleniyor. Perşembe günü kar yağışı beklenen iller ise şöyle; Ardahan, Hakkari, Kütahya, Sivas, Erzincan, Bayburt, Uşak, Eskişehir, Afyonkarahisar, Yozgat, Niğde, Erzurum, Muş, Bitlis, Kars, Van, Ağrı.

Meteoroloji uyardı! Güneşli hava yerini kar ve sağanak yağışa bırakıyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...