Tgrt Haber
22 Nisan 2022 19:00 - Güncelleme : 25 Temmuz 2022 11:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan acı haberi duyurmuştu! Operasyonda şehit olan askerimizin kimliği belli oldu

Son dakika haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cami çıkışı yaptığı açıklamada Pençe Kilit Operasyonu’nda şehit olan askerimizin sayısının 3’e çıktığını duyurdu. Erdoğan’ın açıklamaları sonrası şehit olan askerimizin kimliği Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyuruldu.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Cumhurbaşkanı Erdoğan acı haberi duyurmuştu! Operasyonda şehit olan askerimizin kimliği belli oldu
erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Cuma namazı sonrası gündeme ilişkin gazetecilerin sorularına cevap verdi. Irak’ın kuzeyinde başlatılan ‘Pençe Kilit’ operasyonuna dair değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Terör örgütü de şu anda artık son çırpınışları olarak özellikle Kandil’den de gelen talimatla yani yakın, yıkım filan gibi bu talimatı yerine getirmenin gayreti, hesabı içerisindeler. Ve şu an itibariyle biliyorsunuz ‘Pençe Harekatı’nda etkisiz hale getirilenler, öldürülenlerin sayısı 45’i buldu” ifadelerini kullandı.

ŞEHİT SAYISI 3’E YÜKSELDİ

Terör örgütüne yapılan operasyonda şehit sayısının üçe çıktığını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maalesef bir şehidimiz daha var. Bir uzman çavuşumuz. Şehitlerimizin sayısı böylece üç oldu” ifadelerini kullandı.

ŞEHİDİMİZİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı duyuru ile şehidimizin kimliğini açıkladı. Bakanlık,  Piyade Uzman Çavuş Gök'ün Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bugün teröristlerle çıkan çatışmada yaralanarak hastaneye sevk edildiği ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi.

MSB’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1517539535441305601?s=21&t=BFmGPzoovTseHW_xE51bdw

ACI HABER BABA OCAĞINA ULAŞTI

Kuzey Iraktaki Pençe-Kilit Harekatı sırasında teröristlerle girilen çatışma sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Furkan Gök'ün Kahramanmaraş'taki ailesine acı haber ulaştı. Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya ve psikososyal destek ekipleri, 24 yaşındaki uzman çavuşun şehadet haberini Hasancıklı Mahallesi'nde ikamet eden baba Osman ve anne Döndü Gök'e verdi. Gök'ün yakınları ile ekipler, aileyi teskin etmeye çalıştı. Şehidin baba evi ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...