Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Mart 2016 10:48

Ekmeğini çöpten çıkaran kadınlar

Kayseri’de ekmeğini çöpten kazanan 26 yaşındaki 3 çocuk annesi Sevilay Satlık, kadınlar gününün kendisi için bir anlamı olmadığını söyledi.

Ekmeğini çöpten çıkaran kadınlar
Kayseri, kadınlar, çöp,

Melikgazi ilçesi Serkent Mahallesi’nde yaşayan 26 yaşındaki 3 çocuk annesi Sevilay Satlık, evinin geçimini eşi Metin Satlık ile birlikte çöp toplayarak sağladıklarını ifade etti. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez çöpe çıktığını söyleyen Sevilay Satlık, eşi ile günlük kazançlarının toplamda 30 TL’yi geçmediğini söyledi. İlkokul ikinci sınıfa kadar okuduğu için başka bir iş bulamadığını dile getiren Sevilay Satlık, günlük kazancının yarısı ile 9 aylık bebeğinin ihtiyaçlarını gördüklerini, kalanıyla da eve harcadıklarını belirtti.
“BAŞKA ÇARE BIRAKMIYORLAR”
Yaptığı işten dolayı insanların kendisini çoğunlukla hor gördüğünü kaydeden Sevilay Satlık, “Yaşın kaç, istersen çalışırsın diyorlar ama diploma olmadığı için iş vermiyorlar bize. İçini bilmediklerinden konuşuyorlar. Tamam okumayı isterdik ama olmadı. Olmayınca da olmuyor. En son çare olarak da kağıt toplamayı düşünüyorsun. Başka çare bırakmıyorlar insanda” diye konuştu.
“PİS İŞ AMA MECBURUZ”
Çöp toplamanın sağlık bakımından riskli olduğuna da dikkat çeken genç kadın, “Pis bir iş. Mesela bir keresinde eşimin gözüne asit kaçmıştı şişeyi açarken. Hastaneye gitti ama düzelmedi. Ama ne yapacaksın, mecbur gidilecek…” dedi.
Geçim derdinden dolayı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kendisi için bir anlam ifade etmediğini de dile getiren Sevilay Satlık, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ben normal kadınlar gibi olsaydım çöpe çıkmak istemezdim. Çocuklarımın başında onlara bakmak isterdim. Evimin içinde olmayı tercih ederdim. Ama sabah çöpe çık, sonra gel, sonra tekrar çık. Az kazançla, 3 çocuk idare etmeye çalış… O yüzden Dünya Kadınlar Günü’nün benim için bir anlamı yok.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...