Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Mart 2016 15:48

PKK'lılardan Yüksekova ve Nusaybin'de aynı taktik

PKK'lı teröristlerin, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde uyguladıkları hain taktiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde de uyguladığı tespit edildi.

PKK'lılardan Yüksekova ve Nusaybin'de aynı taktik
pkk, aynı taktik,

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, PKK'lı teröristler, bazı ilçelerdeki çok sayıda binayı el yapımı patlayıcılarla (EYP) tuzakladı ve bu binaları özellikle Güvenlik Kuvvetlerinin binaya müdahalesi sırasında veya hemen öncesinde kaçmak için havaya uçurdu. Yüksekova'daki bir binanın teröristler tarafından EYP'lerle patlatılması görüntüsüne benzer bir görüntü ise bugün Nusaybin'de yaşandı.
GÖÇÜK ALTINDA KALAN 1 ASKER ŞEHİT OLDU
Nusaybin'de bugün sabah saatlerinde Güvenlik Kuvvetlerinin benzer bir binaya müdahalesi sırasında, bina kolonlarına tuzaklanan EYP'ler uzaktan komutalı olarak teröristlerce patlatıldı ve 1 asker bina göçüğü altında kalarak şehit oldu. Göçük altında kalan 6 asker ise yaralandı.
Örgütün sözde Kuzey Irak Sorumlusu Terörist Fehmi Atalay, sözde Yüksekova Öz Savunma Sorumlusu Yusuf Saydut ve "Telho" kod adlı terörist arasında geçen telsiz konuşmasında, "teröristlerin kontrol altında tutamadığı binaları patlatarak enkaz oluşturmaları ve bu şekilde güvenlik güçlerinin geçmelerini engellemeleri" şeklinde ifadeler kullandığı tespit edilmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...