Tgrt Haber
29 Mart 2016 13:12

TSK açıkladı, PKK'ya ağır darbe

Genelkurmay Başkanlığı, Nusaybin, Şırnak ve Yüksekova'da 28 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

TSK açıkladı, PKK'ya ağır darbe
tsk, pkk, açıklama

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda 16 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının ise 123 olduğu kaydedildi. 15 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı ise 237 oldu.
Şırnak’ta devam eden operasyonda dokuz bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildi, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 113 olduğu ifade edildi. Beş el yapımı patlayıcının imha edildiği, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının ise 246 olduğu bildirildi. Operasyonda bir tabanca, 24 tabanca fişeği, bir roketatar mühimmatı, dokuz Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir telsiz ele geçirildiği kaydedildi.
Hakkâri Yüksekova’da devam eden operasyonda ise üç bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Daha önce etkisiz hale getirilen bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin cesedinin de ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 86 olduğu kaydedildi. Operasyonda üç Kaleşnikof piyade tüfeği, iki el bombası, iki av tüfeği, 20 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir adet bombaatar mühimmatı, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi.
Şanlıurfa Siverek’de bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce bir sivil vatandaşın öldürülerek aracının gaspedildiği, Muş Varto’da bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yola önceden tuzaklandığı tespit edilen bir el yapımı patlayıcının imha edildiği belirtildi.
Batman Gercüş’de bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen yedi iş birlikçinin yakalandığı, 21 av tüfeği, 38 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, dört el yapımı patlayıcı, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan dokuz mutfak tüpü, bir el dürbünü ve çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiği bildirildi.
Şanlıurfa Bozova’da bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 11 iş birlikçi şahıs yakalandığı, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, altı av tüfeği, bir Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 30 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 100 av tüfeği fişeği ele geçirildiği kaydedildi.
Bingöl Yedisu’da bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 10 iş birlikçi şahsın yakalandığı ifade edilerek, yedi av tüfeği ve örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.
Hakkâri’de bölücü terör örgütü mensubu üç teröristin yakalandığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...