Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Mart 2014 09:36

TOKİ'den 'Hevsel Bahçeleri' açıklaması

(TOKİ), İdare'nin, Diyarbakır Hevsel Bahçelerini kapsayan alanda konut uygulaması veya imar planı çalışması bulunmadığını açıklandı.

TOKİ'den 'Hevsel Bahçeleri' açıklaması
TOKİ'den açıklama, TOKİ'den Hevsel Bahçeleri açıklaması,

TOKİ'den yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında, "Diyarbakır 8 bin yıllık Hevsel için ayakta" ve "8 bin yıllık tariheTOKİ hançeri" başlıklı haberler yer aldığı anımsatıldı. Söz konusu haberlerde, "Hevsel Bahçelerinde ağaçlar yok edildikten sonra TOKİ binalarının yükseleceği" gibi gerçek dışı iddialarda bulunulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "TOKİ'nin, Diyarbakır Hevsel Bahçelerini kapsayan alanda herhangi bir konut uygulaması veya imar planı çalışması bulunmamaktadır.
İdaremiz ile Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Sur Belediyesi arasında imzalanan protokoller kapsamında, 'Diyarbakır Alipaşa ve Lalebey Mahallesi Kentsel Yenileme (Gecekondu Dönüşüm) Projesi' ve 'Diyarbakır Tarihi Sur Koruma Bandı Kentsel Yenileme Projesi' çalışmaları sürdürülmektedir." Açıklamada, gerçek dışı ve spekülatif amaçlı, kurumu yıpratmayı hedefleyen haberlere itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...