Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Nisan 2016 14:58

Güvenlik güçlerinin operasyonları PKK'yı çöküşe götürüyor

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları, PKK'da panik oluşturdu. Örgüt elebaşılarından Bayık'ın telsizden verdiği, "Örgütteki çözülmeyi ifşa etmeyin" talimatı, teröristler arasındaki karmaşayı gün yüzüne çıkardı.

Güvenlik güçlerinin operasyonları PKK'yı çöküşe götürüyor
pkk,

Alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri, bölücü terör örgütü PKK'ya karşı Mardin-Nusaybin, Şırnak-Merkez, Hakkari-Yüksekova ve Silopi gibi yerleşim yerlerinde yürüttüğü mücadelenin yanı sıra zorlu iklim şartlarına rağmen kırsaldaki operasyonlarını da aralıksız sürdürüyor. Operasyonlarla, bölücü terör örgütünün "bahar tertiplenmesi" adı altında yapmış olduğu hazırlıklar boşa çıkarıldı. Bu sayede, bazı il ve ilçelerde aldığı darbelerle yerleşim yerlerinde aradığını bulamayan terör örgütü üyeleri, kırsalda yapılacak tertiplenmeye de katkı sağlayamadı.

"Kırsala çekilin" talimatı
Kandil veya benzeri bölgelerde her gün yer değiştiren terör örgütü elebaşıları, il ve ilçelerdeki teröristlere kırsala çekilme, il ve ilçeleri de PKK'nın sözde sivil savunma birliklerine (YPS) bırakmaları talimatı veriyor.

Özellikle bölgede devam eden başarılı operasyonlar nedeniyle PKK'nın zor günler geçirdiği ve çözülmelerin başladığı, teröristlerin telsiz konuşmalarına da yansıyor.

Örgütteki karmaşa telsiz anonslarına yansıdı
Terör örgütü elebaşılarından Cemil Bayık'ın teröristlere telsizden verdiği, "örgütteki çözülmeyi telsiz konuşmalarıyla ifşa etmeyin", "direnişe devam ettiğiniz görüntüsünü verin" ve "telsizleri nadir kullanmaya gayret edin" şeklindeki talimatları, bölücü örgütteki çözülmeyi gözler önüne seriyor. 

Güvenlik güçlerinin ağır darbeleriyle çok sayıda teröristin etkisiz hale getirilmesi, yaralı ele geçirilmesi ve teslim olması, terör örgütü elebaşı Bayık'ı yeni talimatlar vermeye zorluyor.

Bayık'ın, "arkanızda yaralı bırakmayın, her şeyi dökülüyorlar, susturun", "yakın, patlatın ve binalardan öyle çıkın", "kazdığınız tüneller dahil, her şeyi tuzaklayın", "ihanet eden halkla ilişki kurmayın", "yakaladıklarınızı cezalandırarak bölgeyi terk edin" anonsları, terör örgütünün yaşadığı karmaşayı ortaya koyuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...