Tgrt Haber
20 May 2016 10:19

Muş'ta kar kalınlığı 6 metreyi buldu

Sürücüler, bölgede zaman zaman kar yağışı ve tipi nedeniyle zor anlar yaşadıklarını söyledi.

Muş'ta kar kalınlığı 6 metreyi buldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, talimat,

Yaz sıcaklarının etkisini gösterdiği bugünlerde zirvelerde hala kış şartları hakim. Kent merkezinden 17 kilometre uzaklıktaki Kurtik Dağı Çavuştepe ve Üçevler bölgesinde kar geçit vermiyor. Kışın çoğu zaman tipi ve etkili olan kar yağışı nedeniyle kapandığı bölgede Mayıs ayında bile soğuk hava ve kar etkisini devam ettiriyor. Gündüz saatlerinde yaşanan güneşli havaya rağmen soğuk olan bölgede akşam saatlerinde zaman zaman kar yağıyor. Tipinin de zaman zaman etkili olduğu bölgede 9 köy ve 22 mezra bulunuyor. Alışveriş ve sağlık gibi önemli ihtiyaç durumlarında il merkezine gidip gelen vatandaşlar, yaz ve kış mevsimini bir günde yaşayabiliyorlar. Şehir merkezinin yoğunluğundan sıkılan vatandaşlar, hem stres atmak hem bitki toplamak hem de bu doğal güzelliklere tanıklık etmek için Çavuştepe bölgesine akın ediyor. Vatandaşlar, poşetlere doldurup götürdükleri karla pekmezli şerbet yapıyorlar.

Muşlu Vedat Çamlı, şehirde yaz, burada kış havasının yaşandığını belirterek iki mevsimi bir arada yaşadıklarını söyledi. Kıştan kalma kar kütlesinin insanın ürküttüğünü belirten Çamklmı, "Mayıs ayını bitirmek üzereyiz ama kar tüm heybetiyle duruyor. Manzara ne kadar ürtükücü ise o kadarda güzel. Bir ay öncesine karın kalınığı 7-8 metreyi buluyordu. Özellikle aşkam ya da sabah seetlerinde uradan geçerken kar yada tipiye tutulma ihtimali var" diye konuştu.

Öte yandan Çavuştepede bölgesine giderek bu olayı ölümsüzleştiren doğa fotoğrafcısı Kenan Demir, "Mayıs ayında karın fotoğraf görselliğini çekip insanlara sunmak için zirveye çıktık. Bu mevsimde kar fotoğrafı çekmenin ve doğanın eşsiz güzelliğini seyretmenin keyfini de yaşyoruz. Buradaki görsel güzellikler anlatılmaz. Bu görsellikleri fotoğrafını çekerek insanlara sunabileceğimizi düşünüyoruz. Özellikle bu aylarda bu taraflara gelen piknikçiler olsun, özellikle yabani ot veya mantar toplamaya gelenler olsun onları da fotoğraflarla görselleştirmeyi düşünüyorum. İnsanlar özellikle bu aylarda şehrin gürültüsünden, sıkıcı ve boğuculuğundan kurtulmak için 2850 metrede bulunan Çavuştepe'ye piknik amacıyla geliyorlar. Bir tarafta mangalda et pişirip, semaver de çay demlerken, bir taraftan da kar topu oynayabiliyor" dedi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...