Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Mart 2014 10:19

Bu illerde yaşayanlar dikkat, kar yağışı başladı

Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu.

Bu illerde yaşayanlar dikkat, kar yağışı başladı
kar yağışı,soğuk hava,türkiye'de hava durumu,etkili yağış,soğuk hava,

Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Kar yağışının, Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Bilecik ve Eskişehir'de de etkili olması beklenirken, çarşamba ve perşembe günleri kıyı kesimler hariç yurdun tamamına yakınını etkisi altına alacağı tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Amasya, Çorum, Çankırı, Şırnak ve Hakkari ile bu akşam saatlerinden itibaren Kırklareli, İstanbul, Yalova ve Kocaeli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Edirne, Kırklareli, Bursa ve Bilecik'in yüksek kesimleri ile bu gece saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.Hava sıcaklığı, iç ve doğu bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu ile zamanla Batı Karadeniz kıyıları ve Doğu Akdenizde kuvvetli olarak (30-70 km/saat) esmesi bekleniyor.
UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Amasya, Çorum, Çankırı, Şırnak ve Hakkari, bu akşam saatlerinden itibaren Kırklareli, İstanbul, Yalova ve Kocaeli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Marmara ve Kuzey Ege kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu ile zamanla Batı Karadeniz kıyıları ve Doğu Akdenizde kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-70 km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU
MARMARA
: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, Edirne ile Kırklareli, Bursa ve Bilecik'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olmak üzere, bu akşam saatlerinden itibaren Kırklareli, İstanbul, Yalova ve Kocaeli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. 
EGE: Parçalı çok bulutlu, İzmir, Aydın ve Muğla kıyıları dışında bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. 
AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz'de kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kırıkkale Çankırı, Yozgat, Nevşehir, Kayseri, Niğde ve Kırşehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu,öğle saatlerinden itibaren batısında kuvvetli olmak üzere aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların genellikle yağmur ve sağanak gece saatlerinden itibaren iç kesimlerinin yükseklerinde karla karaışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kıyılarda kuzey ve doğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çorum ve Amasya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Pazartesi) Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugünn (Pazartesi)bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...