Tgrt Haber
12 Mart 2014 19:04

Merhum Enver Ören Ağabey için ödül

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Merhum Enver Ören, 8’inci TASAM Stratejik Vizyon Ödülleri’nde Stratejik Vizyon Sahibi İşadamı Ödülüne layık görüldü.

Merhum Enver Ören Ağabey için ödül
tasam, stratijik vizyon ödülleri, Enver Ören, İhlas Holding, Yavuz Özgün, Enver Ören ödül,

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise Stratejik Vizyon Sahibi Devlet Adamı Ödülü’ne aylık görüldü. 8’incisi gerçekleştirilen Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) Stratejik Vizyon Ödülleri Ortaköy Princess Otel’de gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu başta olmak üzere çok sayıda işadamı, sanatçı, akademisyen ve gazeteci katıldı.
8 kategoride gerçekleştirilen ödül töreninde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Stratejik Vizyon Sahibi Devlet Adamı Ödülü alırken, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Merhum Enver Ören ise Stratejik Vizyon Sahibi İşadamı Ödülü’ne layık görüldü. Enver Ören’in ödülünü İhlas Holding Ankara Temsilcisi Yavuz Özgün, TASAM Başkanı Süleyman Şensoy’un elinden aldı.
Enver Ören’in ölümünün üzerinden bir yıl geçtiğini ifade eden Yavuz Özgün, Enver Ören’in adına ödül almaktan gurur duyduğunu söyledi. TASAM yetkililerine ödül için teşekkür eden Özgün, İhlas Holding olarak TASAM’a her zaman destek olduklarını da belirtti.
“TÜRKİYE KRİTİK BİR COĞRAFYA”
Stratejik Vizyon Sahibi Devlet Adamı ödülünü TASAM Başkanı Süleyman Şensoy’dan alan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, düşünce merkezlerinin büyük bir ihtiyaç olduğunu belirterek, “Ben teknik üniversitedeyken hep şunu düşünürsüm. Neden biz de bir düşünce kuruluşu yok. Bu çok büyük bir ihtiyaçtı. Ben bugün ödül almaya sevinmekten ziyade TASAM gibi düşünce kuruluşlarının artık Türkiye’de olması ve büyük başarılara imza atmasından dolayı bu ödüllerin TASAM’a verilmesi gerektiği düşüncesindeyim. Özellikle bu coğrafya çok kritik bir coğrafya. Bu coğrafyada büyük düşünme ve güçlü olma mecburiyetimiz var” dedi.
TASAM Başkanı Süleyman Şensoy ise, ödüllerin 8 yıldır verildiğini belirterek, ödüllerin doğru kişiler tarafından alındığını söyledi. Şensoy, “Bütün TASAM çalışmalarına katılan akademisyen, yazarlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Törende ödül alan isimler ise şöyle:
“Stratejik Vizyon Sahibi Bilim İnsanı Ödülü:
Dünya Türk Forumu Genel Sekreteri Dr. Almagül İsina, Kalp Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Maltepe üniversitesi İnsan Hakları Araştırme ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Loanna Kuçuradi, Tarih ve Nüfus bilimci prof. Dr. Justin McCarty.
Stratejik Vizyon Sahibi İşadamı Ödülü:
Arda Grup Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Öztürk, NUROL Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Çarmıklı, FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü M. Özyeğin, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören.
Stratejik Vizyon Sahibi Sanatçi Ödülü:
Yönetmen Osman Sınav, Bakır Ustası Şener Kartal, Flüt Solisti Şefika Kutluer
Stratejik Vizyon Sahibi Bürokrt Ödülü,
TAGEM Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak, Konya Valisi Muammer Erol, Başbakanlık Tanıtma Fonu Sekreteri Süleyman Erdem, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya.
Stratejik Vizyon Sahibi Siyasetçi Ödülü:
MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Celal Adan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, AK Parti MKYK Üyesi, Ankara Milletvekili Bülent Gedikli
Stratejik Vizyon Sahibi Gazeteci Yazar Ödülü:
Gazeteci- Yazar Oğuz Haksever, Alev Alatlı, Ali Bulaç, Utku Çakırözer.
Stratejik Vizyon Sahibi Kurum Ödülü:
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, MİLSAN Basın Sanayi A.Ş. , Konya Şeker, AfKB, Afrika Kalkınma Bankası.
Stratejik Vizyon Sahibi Devlet Adamı Ödülü:
Slovenya Başbakanı Alenka Bratusek, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Hassan Rouhani, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...