Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Ağustos 2016 12:18

Bilal Erdoğan ile Bakan Soylu 'Mas Güreşi' yaptı

Unutulmaya yüz tutan ata sporlarımız Etnospor Festivali’nde gün yüzüne çıktı. Bilal Erdoğan, festivalin uluslararası olacağını müjdeledi.

Bilal Erdoğan ile Bakan Soylu 'Mas Güreşi' yaptı
bilal erdoğan, mas güreşi, Etnospor Festivali

Atıcılıktan yağlı güreşe, atlı ciritten hedef okçuluğuna kadar çok sayıda unutulmaya yüz tutan spor, İstanbul Küçükçekmece'deki Bezirganbahçe Meydanı'nda gerçekleştirilen Etnospor Kültür Festivali'nde can buldu. 3 gün süren etkinliğe ilgi büyük oldu. Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, "Dünyada egemen olan spor endüstrisi çatısı altında yer bulamayan, arka plana itilen ama halklar tarafından karşılığı olan ve unutulmaya yüz tutmuş sporların yeniden gündeme gelmesi, lisanslaşmalarının geliştirilmesi için bir çalışma yapıyoruz" dedi. Sadece Türkiye, Türk Cumhuriyetleri ve İslam dünyası değil dünyadaki bütün geleneksel sporların yaşatılmasını istediklerini söyleyen Bilal Erdoğan, "Dolayısıyla bir sonraki etkinliğimizin uluslararası olması muhtemel. Bu etkinliğe gösterilen teveccüh de bunu gerektiriyor" diye konuştu.

İLK HEDEF ÇOCUKLAR

Festivali yaparken birinci hedeflerinin çocuklara ulaşmak olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Bizim burada önem verdiğimiz değerlerin yaşaması erken yaşta bunların tanınmasıyla ilişkili. Erken yaşta öğrenilen spora hayatın geri kalan döneminde devam edilebiliyor. Onun için çocukların katılımına çok önem verdik."

BAKANLA ÇEKİŞMELİ MAS GÜREŞİ

İstanbul Küçükçekmece'de düzenlenen Etnospor Kültür Festivali'nin son gününde Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan (sağda) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu (solda) 'mas güreşi' yaptı...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...