Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ekim 2016 16:24

Passolig ve ulaşım kartları 2017'de akıllı telefonlarda

Passolig ve 8 büyükşehirdeki ulaşım kartlarının, 2017'den itibaren akıllı telefonlara indirilecek uygulama ile kullanılmasının hedeflendiği bildirildi.

Passolig ve ulaşım kartları 2017'de akıllı telefonlarda
Passolig, ulaşım kartları, akıllı telefonlar,

Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Serdar Sümer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aktif Bank'ın iştiraki EKent'in, Passolig ile 8 büyükşehrin ulaşım kartı işini yaptığını söyledi. EKent'in, yılda bir milyardan fazla işlem, 7 milyon akıllı ulaşım kartı yönetimi ve 160 milyon manyetik biletleme ile Türkiye'nin en yaygın ve en yüksek hacimli akıllı ulaşım altyapı işletimini yaptığını belirten Sümer, şöyle konuştu:

"Passolig ve ulaşım kartlarını bir uygulama ile 2017 yılında akıllı telefonlara indirmek istiyoruz. Telefonlarımıza indireceğimiz uygulama ile telefonumuzu göstererek otobüse binebileceğiz, stada girebileceğiz. Artık insanların kartla ilişkisini kesmesi lazım. Akıllı telefonlar kartların yerini alıyor."

10 milyon kullanıcı var
Sümer, halihazırda ulaşım alanında 7 milyon civarında ve Passolig'de 2 milyonun üzerinde olmak üzere 10 milyona yakın kart bulunduğunu, müşteriye temas noktasında ciddi sayıya ulaştıklarını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...