Tgrt Haber
30 Ekim 2016 18:38

Demirtaş, şantaj ve tehditlerine devam ediyor

Selahattin Demirtaş, Kışanak ve Anlı'nın 5 gün sonra adliyeye sevk edilmelerine tepki göstererek, "Bedeli ne olursa olsun geri adım atmayacağız" dedi.

Demirtaş, şantaj ve tehditlerine devam ediyor
demirtaş, tehdit, şantaj,

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu partililer eşliğinde bugün de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Polis ekipleri, bu sırada çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

"REHİN TUTULUYORLAR"

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı'nın 5 gün gözaltında tutulduktan sonra adliyeye sevk edilmesine tepki gösteren Demirtaş, "Belediye başkanlarımız adil bir yargılanmada değiller, rehin olarak tutuluyorlar. 5 gündür soru bile sormuyor savcı. 5 gündür ne bekliyorsun? Soru sormak için 5 gün hücrede mi tutman lazım belediye eşbaşkanını? Sen kimsin ya? İfadeye çağırdın da gelmedi mi? Belediye ile adliye zaten yan yana. Savcı efendi ille gözaltına aldıracak, 5 gün, 10 gün gözaltında tutacak. Bunun kanunda, hukukta, nerede yeri var? Bu bir onursuzluk dayatmasıdır. Mesele Gültan Kışanak, Fırat Anlı meselesi değildir" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...