Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Nisan 2014 16:39

Gazeteci Baransu hakkında iddianame hazırlandı

Mehmet Baransu hakkında, Efkan Ala'ya karşı 'iftira' suçunu işlediği gerekçesiyle, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Gazeteci Baransu hakkında iddianame hazırlandı
Taraf gazetesi yazarı, Mehmet Baransu, iddianame hazırlandı

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu hakkında, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya karşı "iftira" suçunu işlediği gerekçesiyle, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Anadolu Cumhuriyet Savcısı Ömer Solmaz tarafından hazırlanan iddianamede, Baransu'nun Taraf gazetesinin 2 Aralık 2013 tarihli nüshasının birinci sayfasında kaleme aldığı "Yıl 2013: Hükümete ters düşen cemaat de fişleniyor" ve devamı mahiyetinde gazetenin 11. sayfasında yer alan "Fişlemeler 2013'te de sürmüş" başlıklı haberine yer verildi. İddianamede, Baransu'nun söz konusu haberde olay tarihinde Başbakanlık Müsteşarlığı görevini yapan Ala'ya yönelik, habere konu olayla ilgili doğruluğuna dair hukuken geçerli somut bilgi ve belge bulunmaksızın, basın yoluyla soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını temin amacıyla, hukuka aykırı fiil isnat etmek suretiyle iftira suçunu işlediği belirtildi.  
İftira suçunun basın yoluyla işlendiği aktarılan iddianamede, Baransu hakkında, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendi. Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamenin kabul edilmesi halinde, Baransu hakim karşısına çıkacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...