Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Nisan 2014 17:54

Beşir Atalay MİT hakkında herkesin merak ettiği o konuya cevap verdi

Başbakan Yardımcısı Atalay, şu anda aranan MİT görevlisi olmadığını belirterek, 'Görev suçundan dolayı yargıda olan 5 kişi, kişisel suçtan yargıda olan iki kişi var, birisi tutuklu' dedi.

Beşir Atalay MİT hakkında herkesin merak ettiği o konuya cevap verdi
Başbakan Yardımcısı Atalay, MİT görevlisi, aranan MİT görevlisi, MİT kanunu,

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen MİT Kanunu'nda değişiklik yapan teklifin tümü üzerinde milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı. Suriye konusunda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı açıklamaya katıldığını, Suriye ile ilgili yapılan haberin tamamen yalan ve iftira olduğunu belirten Atalay, "Türkiye'de bu konuda pek çok değerlendirme yapıldı. Bir yabancının, - uzman bile diyemiyorum - sözünün bu kadar önemsenmesi, parlamentoda ciddiye alınmasını da anlayamıyorum" diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsviçre bankalarında olduğu iddia edilen hesapları ile ilgili soruyu da yanıtlayan Atalay, "Başbakan bu konuda defalarca açıklama yaptı. 'İspat etsinler, bir tane bile getirsinler şunu yapacağım' dedi. Onu da buradan hatırlatıyorum" ifadelerini kullandı. Başbakan Yardımcısı Atalay, "Teklifle af mı getiriliyor?" diye sorulduğunu anımsatarak, "Burada af müessesesi, maddesi yok, öyle bir şey sözkonusu değil. Çözüm süreci şu anda Hükümetimizin önündeki en önemli projelerden birisidir, verimli gitmektedir. İnşallah Türkiye için de hayırlı olacağına inandığımız bir çalışmadır" dedi. Atalay, "Burada milletvekili dokunulmazlığı ile irtibat kurabilecek bir şey yok. Yargılama olarak MİT mensupları her yerde yargılanabiliyor. Sadece MİT Başkanı, valilerde, büyükşehir belediye başkanlarında, müsteşarlarda olduğu gibi Yargıtay'da yargılanacak, sadece o farkı getiriyoruz" diye konuştu. "Bazı davalarda kumpas kuruldu" iddiası ile ilgili olarak Atalay, "Davalarla ilgili konular... Herkes biliyor bu davalar ne aşamada. Bu davaların süreci ile ilgili bilgi vermem gerekmiyor. Son davanın gerekçesinin açıklanmasından da biz memnun olduk. Biz daima tutukluluğun kısa tutulması, davaların çabuk sonuçlanması yönünde bir görüşün sahibiyiz" değerlendirmesinde bulundu. Beşir Atalay, şu anda aranan MİT görevlisi olmadığını ifade ederek, "Görev suçundan dolayı yargıda olan 5 kişi, kişisel suçtan yargı da olan da iki kişi var, birisi tutuklu" dedi.
İllegal dinemeye şiddetli ceza
Atalay, kabul edilen bir yasa ile dinlemelerin zorlaştırıldığını, illegal dinlemeye şiddetli cezalar getirildiğini ifade etti. "MİT'in iç istihbaratta görevi yok mu?" diye sorulduğunu anımsatan Atalay, "MİT'in terör ve casuslukla ilgili görevi her yerdedir, içeride de vardır. Casusluk suçlarında ve devlet sırlarının ifşasında sadece kolluk yetkisi vardır, başkaca iç operasyon sözkonusu değildir" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...