Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Nisan 2014 19:52

MHP'lilerden Beşir Atalay'a Meclis'te hakaret

MİT kanunu görüşmesi sırasında Beşir Atalay ile Ali Uzunırmak arasında 'şerefsiz' gerginliği yaşandı.

MHP'lilerden Beşir Atalay'a Meclis'te hakaret
ak parti, MHP, ali uzunırmak, beşir atalay, meclis, mit, İç Politika haberleri, İç Politika,

Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulu'nda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak arasında 'Şerefsiz' tartışması yaşandı. Yaşanan gerginlik nedeniyle birleşime ara verildi. TBMM Genel Kurulu'nda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, komisyon üyelerinin bulunduğu yerde otururken 2 dakikalık konuşma yapmak için kürsüye çıktı. Çözüm sürecini anlatan Atalay, "Biz çözüm sürecini hiç bir safhasını gizli yürütmüyoruz. Meşru zemin içinde, hukuk içinde yürütüyoruz. MİT daha öncede görüşmüştür, 15 yıl öncede görüşmüştür. Devletin menfaati gereği görüşür. Biz çözüm sürecini apaçık yürütüyoruz. Biz öyle lafımızı çekinmeyiz. Yaptığımız yaptık deriz. Biz risk alan bir hükümetiz. Ülkemizin bir sorunu varsa cesaret gösteririz. Biz çözüm süreci yürütüyoruz. Mit örgütle de görüşüyor. Biz BDP ile görüşüyoruz. Siyasi boyutunu biz yürütüyoruz. Bu devam edecek. Gerekirse MİT başka örgütlerle de görüşecek" dedi.
MECLİS'TE 'ŞEREFSİZ' GERGİNLİĞİ ÇIKTI
Konuşmasının ardından Atalay, komisyon üyelerinin bulunduğu yerine geçti. Bu sırada MHP sıralarından 'Şerefsiz' cümlesinin kullanıldığını iddia eden Atalay, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'a tepki gösterdi ve Uzunırmak'a dönerek aynı cümleyi kullandı. Bunun üzerine ikili arasında sözlü tartışma çıktı. Bunun üzerine Genel Kurul bir anda karıştı. Uzunırmak yerinden kalkarak hızla yürümeye başlayınca araya bazı milletvekilleri girdi. Tartışma, araya giren milletvekilleri tarafından sonlandırıldı. TBMM Başkanvekili Meral Akşener ise yaşanan gerginlik nedeniyle birleşime ara verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...