Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Nisan 2014 09:45

Küçük Mert'in cinayetinden kan donduran detaylar

Katil Aykut Balk MOBESE'deki görüntülerde Mert'i aracına bindirip cinayeti işlediği yere götürüyor. Zanlı, Erzurum'a götürülüp özel koğuşa kondu.

Küçük Mert'in cinayetinden kan donduran detaylar
küçük mert,cinayet,katil zanlısı,facebook fotoğraf,aykut balk,

Balk'ın olay yerinde poz verip, Mert'e fotoğraflarını çektirdiği facebook koyduğu da ortaya çıktı. Kars'ta 9 yaşındaki Mert Aydın'ı öldüren zanlı yakalanırken, tüyler ürperten olay tüm detaylarıyla aydınlatıldı. Zanlı 23 yaşındaki Aykut Balk, Kars'ta ailesiyle birlikte oto galerisi işletiyordu. Çocuğa cinsel taciz, kız kaçırma ve hırsızlık gibi suçlardan sabıkası bulunan Balk, Mert'in babası Yolcu Aydın'dan cep telefonu alıp ona da galerisinden bir Otomobil satmıştı. Taraflar bu ticari alışverişlerden birbirlerini tanıyordu. Olay günü yemek götürdüğü babasından 3.5 lira alan Mert, cep telefonu dükkânından çıkıp karşıya geçerek çiğ köfte satın aldı. Saat 14.30'da Digor Caddesi'ne geldiğinde Aykut Balk ile karşılaştı. Mert'i eve götürme vaadiyle aracına bindiren Balk, daha sonra gezdirme bahanesiyle Karadağ mevkisine götürdü. Burada Mert'e cep telefonunu verip fotoğraflarını çektiren Balk, küçük çocuğa tecavüz etti ve boğarak öldürdü. Cesedi çöplüğe atan Balk, saat 16.30 sıralarında geri dönüp aracını temizledi. Ardından da Erzurum'a kaçtı. Mert'e çektirdiği fotoğrafları da Facebook'a koydu.
ANKARA'DAN ÖZEL EKİP GELDİ
Balk'tan haber alamayan babası ve amcası emniyete kayıp başvurusunda bulundu. Parası biten Balk, Kars'a döndü. Kayıp başvurusunu öğrenince emniyete giderek, 'Erzurum'a çalışmaya gitmiştim. Geri döndüm" dedi. Balk'ın sabıka kayıtlarını inceleyen polis, cinsel taciz, kız kaçırma ve hırsızlıktan kaydı bulunduğunu görünce araştırmaya başladı. Balk'tan örnek alıp DNA testine gönderen polis, bir yandan tüm MOBESE ve güvenlik kameralarını yeniden incelemeye aldı. Mert'in zanlı Balk'ın, kırmızı renkli aracına bindiğini tespit etti. DNA örnekleri de uyuşunca önceki akşam saat 19.00 sıralarında gözaltına alınan Balk, sorguda suçunu itiraf etti. İnfial oluşturmaması için önceki gece Erzurum'a götürülen Balk, tutuklanarak cezaevine kondu. Kars Valisi Eyüp Tepe, cinayeti 25 MOBESE ve 20 işyeri kamerasını inceleyerek çözdüklerini belirtti. Cinayeti çözmek için Ankara'daki özel ekiple birlikte Kars polisi, MOBESE, DNA Kriminal ekip, görgü şahidi bulma ekibi olmak üzere bir çok alana dağıldığını da söyleyen Vali Tepe "Çarşamba Mert'ten alınan DNA örneklerini Ankara'ya gönderdik. Perşembe sonuçları geldi. Katil zanlısı pedofili hastası. Daha önceden de küçük bir çocuğa cinsel tacizden sabıkası var. Ailesini de bilgilendirip can güvenlikleri açısından şehirden uzaklaştırdık. Pazartesi günü herkes çocuklarını rahatlıkla okuluna gönderebilecek" dedi. Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da "Mert'i arabaya aldıktan sonra 2 saat 40 dakika içinde menfur olayı gerçekleştirmiş" dedi.
'ASKERDE TECAVÜZE UĞRADIM'
Zanlı Aykut Balk, soruşturmayı yürüten savcıya olayla ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu. Zanlı ifadesinde, 'O gün Mert'i eve götürmek için aracıma aldım. Yolda araba kullanmak istedi. Ona bir süre arabayı sürdürdüm. Daha sonra olayın yaşandığı bölgeye gittik. Nasıl yaptım bilmiyorum, tecavüz ettim. Olay ortaya çıkmasın diye öldürdüm" dedi. Sorgu sırasında katil zanlısının kendi iddiasına göre daha önce yaşadığı bir sırrı da ortaya çıktı. Daha önce böyle bir şey yapmadığını kaydeden zanlı Balk, "Ama askerdeyken üç askerin tecavüzüne uğradım. Utancımdan kimseye anlatamadım" itirafında bulundu. Erzurum E Tipi Cezaevi'ne gönderilen zanlı, 'can güvenliği' gerekçesiyle kameralı özel koğuşa konuldu.
BAŞBAKAN'DAN ALLAH RAZI OLSUN
Acılı baba Yolcu Aydın, Vali Eyüp Tepe'ye teşekkür edip, çiçek verdi. Yolcu Aydın, "Başta Başbakan'a teşekkür ediyorum. Bizi hiç yalnız bırakmadı. Telefon etti. Allah razı olsun. Acımız hafifledi. Katil dükkânımda oğlumla da konuşurdu" dedi. Öte yandan hiç bir avukatın savunmak istemediği katil zanlısı Balk için, yasa gereği ifadesi alınırken barodan bir avukat hazır bulundu.
DAVAYA DEVLET MÜDAHİL OLDU
Kars'ta kaçırılan ve vahşice öldürüldüğü ortaya çıkan 9 yaşındaki Mert Aydın için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık davaya müdahil olma kararını aldı. Kars Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunan Bakanlık avukatları, davaya müdahil olma taleplerini yazılı olarak iletti. Önceki gün yakalanan katil zanlısı A.B.'nin en üst seviyelerden ceza alması, ailenin taleplerinin savunulması Bakanlık avukatlarının üstleneceği görevler arasında yer alıyor. Aile Bakanlığı ayrıca Mert'in ailesine psikolojik destek de sağlıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...