Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Nisan 2014 19:26

Vasiyeti gereği İslam kurallarına göre defnedildi

Muğla'da, beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan İngiltere vatandaşı 61 yaşındaki Stephen Cecil Bouton, Hıristiyan olmasına karşın vasiyeti üzerine, İslami kurallara göre defnedildi.

Vasiyeti gereği İslam kurallarına göre defnedildi
muğla, islami usuller, Stephen Cecil Bouton, İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi, köyceğiz, Neler oluyor hayatta? haberleri, Neler oluyor hayatta?,

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde 10 yıldan bu yana yerleşik olarak yaşayan emekli asker İngiliz Stephen Cecil Bouton, geçen 16 Nisan'da banyoda rahatsızlandı. Beynindeki tümör nedeniyle uzun süreden bu yana çeşitli hastanelerde tedavi gördüğü belirtilen Bouton, eşi 58 yaşındaki Paulo Bouton'un haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından Muğla Özel Yücelen Hastanesi'ne kaldırıldı. Tansiyonu düştüğü belirlenen ve yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Bouton'ın, beyin ölümü gerçekleşti. Bouton'un "Beyin ölümüm gerçekleşirse makinaya bağlı yaşamak istemiyorum" deyip vasiyet yazdığı ortaya çıktı.
MAKİNAYA BAĞLI YAŞAMAK İSTEMİYORUM
Bouton'un eşine bıraktığı vasiyetinde, "Makinaya bağlı yaşamak istemiyorum. Beyin ölümüm gerçekleşmesi halinde, umut bekleyen hastalara hayat vermek istiyorum. Bu nedenle organlarımın bağışlanmasını istiyorum. Ayrıca, Türk gelenek ve göreneklerine uygun olarak Köyceğiz'de defnedilmek istiyorum" yazması üzerine ailesi harekete geçti. Bouton'un ölmeden önceki arzusunu yerine getiren ailesi organlarını bağışladı. Ancak sadece korneaların uygun olduğu anlaşıldı. İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nden gelen ekip Bouton'un kornealarını aldı. Kornealar, uygun hastalara nakledilmek üzere Ege Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü.
AİLE HAREKETE GEÇTİ
Ölen İngiliz'in bir diğer vasiyetini yerine getirmek için harekete geçen ailesi, Stephen Cecil Bouton'u, Türk örf ve gelenekleri ile İslami kurallara göre son yolculuğuna uğurladı. Stephen Cecil Boluton bugün öğleleyin Toparlar Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası Toparlar Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine, Köyceğiz Belediye Başkanı AK Partili Kamil Ceylan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Zafer Tuncel, Köyceğiz Eski Belediye Başkanı CHP'li Salih Erbay, İlçe Müftüsü Hüseyin Çekin, Köyceğiz'de yaşayan yerleşik yabancılar, Muğla Yabancılar derneği Başkanı Halil Karanfil ve çok sayıda yöre halkı katıldı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...