Tgrt Haber
26 Nisan 2014 16:22

Genelkurmay'dan flaş açıklama

TSK, Hakkari Bermeş Deresi mevkisinde, bölücü terör örgütü mensuplarına ait olan 3,8 kilogram TNT karışımlı amonyak nitrat ele geçirildiğini bildirdi.

Genelkurmay'dan flaş açıklama
tsk, genelkurmay genelkurmay'dan açıklama, hakkari, terör örgütü, pkk,

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Şemdinli Altunsu Köyü İncesu Mezrası Bermeş Deresi mevkisinde, bölücü terör örgütü mensuplarına ait olduğu değerlendirilen, bir çukur içerisinde gizlenmiş ve düzeneği olmayan 3,8 kilogram TNT karışımlı amonyum nitrat, üç elektrikli fünye, 300 metre elektrik kablosu ele geçirildiğini bildirdi. Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında önemli yurt içi ve sınır olaylarına ilişkin bilgilere yer verildi. Buna göre, Hakkari'nin Yüksekova Dağlıca Köyü Bölgesinde Kara Kuvvetleri 7'nci Hudut Alay Komutanlığına bir bölücü terör örgütü mensubu silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.
Yüksekova Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, söz konusu bölücü terör örgütü mensubu, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi, adli tahkikata devam ediliyor. Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığınca alınan bir duyum üzerine Hakkari'nin Şemdinli Altunsu Köyü İncesu Mezrası Bermeş Deresi mevkisinde, bölücü terör örgütü mensuplarına ait olduğu değerlendirilen, bir çukur içerisinde gizlenmiş ve düzeneği olmayan 3,8 kilogram TNT karışımlı amonyum nitrat, üç elektrikli fünye, 300 metre elektrik kablosu ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler, Şemdinli Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığında muhafaza altına alındı, adli tahkikata devam ediliyor.
Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2’inci Hudut Alay Komutanlığı (Narlıca/ Hatay) Şehit Çavuş Murat Özeker Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, bölgede hudut devriye faaliyeti icra eden bir mobil yol kontrol unsurunca akaryakıt kaçakçılığında kullanılacağı değerlendirilen boru tespit edildi. Hatay Valiliği, Hatay İl Jandarma Komutanlığı ile Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilerek, Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla tutanak tutularak olay yerinde kesilmek suretiyle boru imha edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...