Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Nisan 2014 20:06

Kaçırılan askerlerle ilgili önemli gelişme

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kapama eyleminde kaçırılan 2 asker ve 3 sivilin serbest bırakılmaları, yapılan görüşme neticesinde yarına kaldı.

Kaçırılan askerlerle ilgili önemli gelişme
diyarbakır, lice, Abalı Jandarma Karakolu, GÜNCEL haberleri, GÜNCEL,

Geçtiğimiz Cumartesi günü Lice ilçesindeki Abalı Jandarma Karakolu'nun yenilenmesini protesto etmek için Diyarbakır-Bingöl karayolunu trafiğe kapatan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi üyelerinin 2 uzman çavuş ve 3 sivili kaçırmasının ardından bugün Lice ilçesine gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Sırrı Süreya Önder, Pervin Buldan, İdris Baluken ve BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt eylemcilerle görüştü. Abalı Jandarma Karakolu'nun yeni binası yakınlarında çadırda kalan eylemcilerle görüşen HDP milletvekilleri, daha sonra bölgeden ayrıldı. HDP'lilerin ayrılmasının ardından eylemcilerle görüşen BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, yapılan görüşmeyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Zümrüt, bugün serbest bırakılması beklenen asker ve sivillerin bırakılması görüşmelerinin yarına ertelendiğini ifade ederek, olumlu gelişmelerin yaşanacağını söyledi. Zümrüt, İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği ve askerlerle yaptıkları görüşmede halkın taleplerini hükümete aktarmalarını istediklerini belirtti. Zümrüt, “Bu çadır eylemi yeni bir eylem değildir. Geçmişte karakol yapımına karşı çadır kurma eylemi ve yürüyüşler yapılmıştı. Ama ne yazık ki hiçbir sonuç alınmadı. Bu karakolların yapılmaması noktasında da bölge halkının temel talebi, başlatılan yeni bir süreç var ve bu sürece denk düşecek bir durumun olmadığını halk dile getiriyor. Eylemimizin bugün 9. günü. Çadır eylemimizin amacı, halkın taleplerinin yerine getirilmesidir. Partimizin grup başkan vekilleri ve milletvekillerimizin görüşmeleri sürüyor. Alıkonulan asker ve sivillerin serbest bırakılmalarıyla ilgili taleplerimiz yerine gelinceye kadar eylemimizden vazgeçmeyeceğiz. Bekleyişimiz sürüyor. Görüşmelerin sonuçlarını bekliyoruz. Taleplerimiz yerine gelinceye kadar diyaloğumuz devam edecektir. Taleplerimizin yerine getirilmesi ne zaman olacağını bilemiyoruz. Taleplerimiz karşılanırsa esir alınanlar serbest bırakılacak. Olumlu bir ilerleme var, ama nasıl bir sonuç alacağını bilemiyoruz. Sağlık durumlarıyla ilgili bir bilgi alamadığımız için ne durumda olduklarını bilmiyoruz. Ama bir sorun olacağını sanmıyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...