Tgrt Haber
02 May 2014 18:45

Sosyal medya bunu tartışıyor Atatürk'ün çocukluk resmi bu mu

Twitter'da 'Atatürk'ün çocukluk fotoğrafı' adıyla paylaşıma sunulan bir fotoğraf tartışma konusu oldu.

Sosyal medya bunu tartışıyor Atatürk'ün çocukluk resmi bu mu
twitter, atatürk, sosyal medya,

Twitter'da bir Atatürk tartışması daha başladı. Sosyal medya şu sıralar, Atatürk'ün çocukluk yıllarına ait olduğu öne sürülen bir fotoğrafı konuşuyor.  Söz konusu bebeklik fotoğrafıın üzerine "Atatürk'ün çocukluk resmi" şeklinde bir ifade" yazılmış. Yine aynı fotoğrafa düşülen notta kaynak olarak "İstiklal Savaşı Gazisi Mehmet Zeytinli" belirtilmiş. Fotoğrafla ilgili geçtiğimiz haftalarda bir yazı yayınlanmıştı. Yılmaz Karahan imzalı yazıda, fotoğrafın Atatürk'ün çocukluk yıllarına ait olabilmesi adına 3 ihtimal sıralanmıştı. İşte o ihtimaller;
1) Osmanlı Devleti’ne ilk fotoğraf makinesi, 1870’li yıllarda Sultan Abdülaziz döneminde Saraya gelmiştir. 19. Yüzyılın sonları ve 20. Yüzyılın başlarında şehirlerde fotoğrafçı dükkanları açılmaya başlanmıştır. 1882-83 yıllarında Selanik’de fotoğrafçı dükkanı var mıydı?
2) Fotoğraf üzerinde kaynak olarak gösterilen “Mehmet Zeytinli” Türkçe harflerle not düşmüş. Türkçe harflerle yazılmış olması, 1928 yılı harf devriminden sonra gerçekleştiğini gösterir. Bu da en erken 1930’lu yıllara tekabül eder. Fotoğraftaki çocuk da 2 yaşlarında göründüğü üzre 1882-83 yıllarına ait olması gerekir. 35-40 yıl öncesine ait bu fotoğraf Mehmet Zeytinli’ye nereden gelmiştir?
3) Neden bu fotoğraf Genelkurmay ve Türk Tarih Kurumu arşivlerinde görünmüyor?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...