Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 May 2014 08:49

Şike davasına 13. Ağır Ceza Mahkemesi bakacak

'Futbolda şike" dava dosyası, HSYK'nın "yeni kurulan bir mahkemeye tevzi edilsin' kararıyla, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde işlem görecek.

Şike davasına 13. Ağır Ceza Mahkemesi bakacak
Şike davası, hsyk, ceza mahkemesi, mahkeme, futbol'da şike

Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından 85 sanıkla ilgili verilen kısmen onama ve kısmen bozma kararları ile yapılan itirazların reddedilmesinin ardından, hangi mahkemede işlem göreceği konusunda belirsizlik yaşanan "Futbolda şike" dava dosyası, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK), "yeni kurulan bir mahkemeye tevzi edilsin" kararıyla, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde işlem görecek. Hakkında 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu ve Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından verilen kısmi onama, kısmi bozma kararının ardından istanbul'a gönderilen "Futbolda şike" dava dosyasının adresi belli oldu.  
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, Yargıtay 5. Ceza Dairesinin kararına yapılan itirazı reddetmesinin ardından, 18 Nisan'da, yasa gereği kapatılan İstanbul 16. Ceza Mahkemesinin arşivinden sorumlu olan İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesine ulaşan dava dosyası, bu mahkemenin dosyayla ilgili hangi mahkemede işlem yapılması gerektiği konusunda İstanbul Adalet Komisyonu Başkanlığına, başkanlığın da HSYK'ya sorması sonucu, verilen kararla İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine yönlendirildi.
"Dosya yeni açılan mahkemelerden birine tevzi edilsin" kararı gereği, TMK'nın 10. maddesiyle görevli mahkemelerin kapatılmasının ardından bir süre önce açılan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine düşen dava dosyasına ilişkin mahkemenin, hem onama hem de bozulma kararı verilen sanıkların yer aldığı dosyaların işlemlerini yapacağı kaydedildi.
Buna göre, dosyası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı infaz savcılığı birimine gönderilmesi beklenen Aziz Yıldırım ile ilgili kararın da, önümüzdeki hafta mahkeme tarafından savcılığa gönderileceği ve Yıldırım ile ilgili infaz sürecinin başlayacağı belirtiliyor.  
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 85 sanık hakkındaki kararının temyiz incelemesini 17 Ocak'ta tamamlayan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Aziz Yıldırım ve Olgun Peker hakkında verilen hapis cezalarını onamıştı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da karara yapılan itirazları yerinde görmeyerek, dosyayı posta yoluyla İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...