Tgrt Haber
14 May 2014 09:40

Önder Aytaç hakkında soruşturma

Yazar Önder Aytaç hakkında, Twitter üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma açıldığı belirtildi.

Önder Aytaç hakkında soruşturma
Önder Aytaç, twitter, erdoğan'a hakaret, soruşturma

Aytaç, avukatı Çağatay Sakaoğlu ile öğle saatlerinde Ankara Adliyesine gelerek soruşturmayı yürüten Basın Suçları Bürosu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Taştan ile görüştü. Aytaç, daha sonra adliyeden ayrıldı. Avukat Sakaoğlu, AA'ya yaptığı açıklamada, "Sayın Başbakan, Twitter'daki paylaşımlarıyla kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle şikayetçi olmuş. Sayfalarca Twitter çıktısı dosyaya girmiş. Dosyayı bilmediğimiz için süre istedik. Daha sonra savunmamızı yapacağız" dedi. Başbakan Erdoğan'ın avukatlarının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdikleri suç duyurusu dilekçesinde, Aytaç'ın Twitter hesabından paylaşımlarıyla Erdoğan'a hakaret, iftira ve şantaj suçlarını işlediğinin kaydedildiği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...