Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 May 2014 10:38

Milli Eğitim Bakanından okullara 'milli yas' uyarısı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okullara Soma'daki maden faciasıyla ilgili "milli yas" uyarısı yaptı.

Milli Eğitim Bakanından okullara 'milli yas' uyarısı
Milli Eğitim Bakanı, milli yas, nabi avcı, okullar, soma, maden faciası

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okullara Soma'daki maden faciasıyla ilgili "milli yas" uyarısı yaptı. Bakan Avcı, il milli eğitim müdürlerine gönderdiği genelgede, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının milletçe herkesi derinden üzdüğünü ifade etti. Facia nedeniyle 3 günlük milli yas ilan edildiğini, yas alameti olarak tüm yurtta ve dış temsilciliklerde bayrakların yarıya indirildiğini hatırlatan Avcı, milli yas süresince ve devamında gerekli hassasiyetin gösterilmesinin önemine işaret etti. Bakanlığa bağlı merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatları ile bütün okul ve kurumlarda Başbakanlıktan yapılan milli yas ilanı açıklaması doğrultusunda gerekli tedbirler alınmasını isteyen Avcı, şunları kaydetti: "Bu nedenle, millet olarak kederde, tasada ve kıvançta ortak olduğumuz şuuruyla, bütün okul ve kurumlarımızda, planlanan önemli gün ve haftalar ile mezuniyet ve yıl sonu kutlamalarının bu hassasiyete uygun olarak gerçekleştirilmesi ve söz konusu ertelemenin gerekçelerinin öğrencilerimize ayrıntılı olarak açıklanması uygun olacaktır.  
Soma'da hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine ve bütün milletimize sabırlar diler; bu bağlamda, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliklerinde de bu hassasiyetin gösterilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim."
İmam hatip öğrencilerinden bin bir hatim
Bu arada, maden ocağındaki faciada hayatını kaybeden vatandaşlar için ülke genelindeki imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında bin bir hatim okundu. Öte yandan Azerbaycan Eğitim Bakanı Mikayıl Cabbarov da Bakan Avcı'yı arayarak, Soma'daki facia nedeniyle taziyelerini iletti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...