Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 May 2014 12:37

Sağ kurtulan madenci dehşet anlarını anlattı

Facianın yaşandığı madenden çıkarılırken çekilen fotoğrafı basında yer alan madenci Ahmet Mutluer, yaşadıklarını anlattı.

Sağ kurtulan madenci dehşet anlarını anlattı
soma, maden ocağı, sağ kurtulan işçi, işçi, dehşet anları, madenci, ahmet mutluer, dehşet anları

Soma'daki maden faciasında ocaktan çıkarken çekilen fotoğrafı medyada yer alan işçilerden Ahmet Mutluer, kendisini görüntüleyen AA muhabirine yaşadıklarını anlattı. Facianın yaşandığı gün 16.00-24.00 vardiyasında görevli olduğunu, iş yerine gittiğinde ocakta trafodan kaynaklı yangın çıktığını öğrendiğini kaydeden Mutluer, arkadaşlarını kurtarmak için madene girdiğini söyledi.
Mutluer, yakın arkadaşlarını cansız halde gördüğünü belirterek, şunları aktardı: "Kimisi secde ederek kalmış, kimisi birbirine sarılmış... Sonra fenalaştım. Apar topar hastaneye götürdüler. Fotoğraf anı, o artık benim acı halim. İçerideki acıyı hissederek çıktım. Dışarı çıktığımda kalabalığı, aileleri çocuklarımı gördüm. Bunlar nasıl dayanacaktı? Başım dönüyordu. İçerideki arkadaşların çoğuna ulaşılamadığını söyledim. Ben hasta yoğun bakımda kaldım 2 gün. Televizyondan takip ettim. Gazeteleri eve geldiğimde gördüm."
'YİNE GİDECEĞİM'
Madende çalışmaya devam edeceğini söyleyen Mutluer, "İleri ki zamanlarda istiyorum. Mecburum çünkü. Kredi borçlarım var. Çoluğumun çocuğumun rızkı için gideceğim. Kendime gelsem başlayacağım. Eşim devamlı ağlıyor, gitmemi istemiyor ama yapacak bir şey yok" diye konuştu.
İLK KAZASI DEĞİL
8 yıldır madencilik yapan Ahmet Mutluer, son olayın başından geçen ilk maden kazası olmadığını dile getirdi. Daha önce birçok kaza gördüğünü, yanındaki arkadaşının göçük altında kalarak vefat ettiğini kaydeden işçi sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu yaşadığım 10 tane... Yan madende bu tür madenler oldu. 30-35 insan öldü. Hiçbir önlemler alınmadı. Denetlemeler yapılabilirdi, niye bu insanların canı yanıyor, evlatlarımız yetim kalıyor. Kendi evimize girer gibi madene girsek olmuyor muydu Onların dertleri kömür, insan hayatı önemli değil, biri gider biri gelir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...