Tgrt Haber
23 May 2014 18:38

Bakan Çelik'in sağlık durumu hakkında önemli açıklama

Taner Yıldız, ameliyat olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in durumuna ilişkin, “Son derece başarılı bir ameliyat geçirmiş. Doktorlarımız bu manada son derece net şeyler söylediler. Kendisini ziyaret ettim, son derece iyi gördüm” dedi.

Bakan Çelik'in sağlık durumu hakkında önemli açıklama
taner yıldız, faruk çelik, sağlık durumu,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, divertikül hastalığına bağlı olarak bağırsak perforasyonu nedeniyle acil olarak ameliyat oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, ameliyat olan Çelik’i hastanede ziyaret etti. Ziyaret sonrası Medicana Hastanesi Başhekimi Gülay Kılıç ile gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldız, “Faruk Çelik Bakanımıza Allah’tan şifalar diliyorum. Son derece başarılı bir ameliyat geçirmiş. Doktorlarımız bu manada son derece net şeyler söylediler. Bir bağırsak delinmesi, bağırsak iltihabıyla alakalı konu. Ben o teknik detaylara girmeyeyim. Kendisini ziyaret ettim, son derece iyi gördüm. Allah şifalar versin. Dün TBMM’de gensoruda birlikteydik. Bugünde kendisini burada ziyaret ettik” dedi. Ameliyatın ertelenmesi durumunun olup olmadığıyla ilgili soruya Yıldız, “Teknik hiçbir konuda ben hocalarımız kadar bilmem” yanıtın verdi.
“DÜN TBMM’DE GENSORUYLA ALAKALI OTURUMA GELDİĞİNDE ÇOK ŞİDDETLİ BİR AĞRIYLA OTURDU”
Bakan Çelik’in Soma’ya gidememesiyle ilgili tepkilerin sorulması üzerine Yıldız, şunları söyledi:
“O bakanımıza yapılan açık bir haksızlıktır. Ben o zamanda söyledim. Bugün bilgilendirme toplantısında AK Parti Genel Merkezi’nde de söyledim. Son derece insani bir durum. Her birimiz hastalanıyoruz. Hastaneye yatıyoruz, evde yatıyoruz ama son derece insani bir durum. Soma’ya giderken de çok ciddi rahatsızdı, ilaç almıştı. Biz bunu kamuoyuyla paylaşıyor olmamıza rağmen çok fazla ön plana çıkartılmadı. O yüzden Bakanımız o günde rahatsızdı. Bugün de farklı gerekçeyle rahatsızdı. Dün TBMM’de gensoruyla alakalı oturuma geldiğinde çok şiddetli bir ağrıyla oturdu. Hatta ben kendisine gitmesinin lazım geldiğini söyledim. Sen burada bekleme dedim. Ben yalnız cevaplarım dedim ama ‘Hayır. Ben burada bulunmam lazım’ dedi. Hasta hasta gerçekten çok ciddi bir ağrısıyla beraber oturdu. Nitekim ameliyat olma durumunda kaldı. O yüzden bu konuda özellikle kamulaştırılmış insanlarda, bakanların, milletvekillerinin, çok yoğun çalışan insanların özel hayatlarıyla alakalı çok fazla payı kalmaz. O da bunlardan bir örnek.”
“GEREĞİNDE ODASINA ÇIKARIRIZ AMA ŞİMDİ OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM YOK”
Medicana Hastanesi Başhekimi Gülay Kılıç ise, Bakan Çelik’in durumuna ve hastaneden ne zaman çıkacağına ilişkin, “Bir süre kalacak, ilaç tedavimiz devam edecek. İstirahat ettireceğiz ama en kısa zamanda taburcu edeceğiz. Sayın Bakanımız dün şiddetli karın ağrısıyla geldi. Biz tetkiklerine başladık. Bir takım şüphelerimiz vardı gözlemeye başladık ama bakanımız ısrarımıza rağmen Meclis’e gitti. Tetkikler devam etti. Sabahleyin de konsultasyonlarımız sonucunda operasyon kararı aldık. Çok başarılı bir operasyon geçirdi. Bağırsak perforasyonu, yani bir bağırsak delinmesi yaşadık. Orayı tamir ettik. Şuanda gayet iyi, cerrahlarımız takip ediyor, genel durumu çok iyi. Teknik olarak söyleyeceğim ayrıntılı bir şey yok” diye konuştu.
Yoğun bakımda olup olmadığı sorusu üzerine ise Kılıç, “Bu hastalığın normal seyri böyledir. Hastamızı yakın takibe alırız. Gereğinde odasına çıkarırız ama şimdi olağanüstü bir durum yok. Her şey olağan seyrinde” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...