Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 May 2014 13:08

Lice'deki izinsiz gösterilere jandarma müdahale etti

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde izinsiz gösteri düzenleyip, yol keserek, bazı araçların anahtarlarına el koyan gruba jandarma ekiplerince müdahale edildi.

Lice'deki izinsiz gösterilere jandarma müdahale etti
Diyarbakır, Lice, izinsiz gösteri

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bazı kişilerin gerçekleştirdiği izinsiz gösterilere jandarma ekipleri tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Lice ve Hani ilçelerinde bir grubun yol kesip, hendek kazarak, bazı araçların anahtarlarına el koyması nedeniyle yaşanan gerginlik sürüyor. Bölgede "Kalekol" yapıldığını iddia ederek Diyarbakır-Bingöl ve Diyarbakır-Muş karayollarında yol kesme girişimlerinde bulunan yüzleri kapalı gruba müdahale edildi. Güvenlik güçlerine molotofkokteyli, havaifişek ve taş atan gruba, tazyikli su ve biber gazıyla karşılık verildi.
Trafiğin kontrollü sağlandığı bölgede gerginlik devam ediyor
Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, terör örgütünün yönlendirmesiyle illegal grupların Diyarbakır-Bingöl ve Diyarbakır-Muş karayollarında yol kesme girişiminde bulunduğu belirtildi. Güvenlik güçlerinin vatandaşların can güvenliğini ve anayasal hakkını kullanmalarını sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri aldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Bölgede gerekli tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda güvenlik güçlerince, Diyarbakır-Bingöl karayolunun Lice-Ziyaret mahallesi ile Hani-Çağıl mahallesi arasında kalan kısmında, eylemciler tarafından karayolu üzerinde açılmış olan hendeklerin kapatılması ve Çağıl mahallesi yol ayrımında trafiğin işlemesine mani olan engellerin kaldırılmasına yönelik güvenlik tedbirleri alınmaya başlanmıştır. Yapılan çalışmalar tamamen vatandaşlarımızın seyahat özgürlüğünü sağlamaya yöneliktir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...