Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Haziran 2014 11:41

ÖSYM Başkanı Demir'den LYS adaylarına önemli uyarılar

ÖSYM Başkanı Demir, cumartesi günü başlayacak LYS'de olumsuz bir durumun yaşanmaması adına alınabilecek tüm tedbirleri ve koordineyi sağladıklarını bildirdi.

ÖSYM Başkanı Demir'den LYS adaylarına önemli uyarılar
ösym başkanı, ali demir, lys, lys adayları,

ÖSYM Başkanı Ali Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, LYS'ye girecek tüm adaylara başarı diledi.LYS adaylarının emeklerinin değerini bilmesini ve buna göre davranarak sadece bilgilerini ortaya koymalarını isteyen Demir, "Sınav stresinin azı karar çoğu zarardır" tavsiyesinde bulundu. LYS1 için 744 bin 562, LYS2 için 388 bin 361, LYS3 için 751 bin 454, LYS4 için 431 bin 97 ve LYS5 için 70 bin 767 başvurunun yapıldığını bildiren Demir, sınavın 81 il merkezi ve Lefkoşa'da 7 bin 433 binada ve 111 bin 213 salonda yapılacağını, 336 bin 582 görevlinin hizmet vereceğini duyurdu.  Sınav süresince emniyet güçleriyle koordineli şekilde çalıştıklarını ifade eden Demir, ayrıca sınav günlerinde sınav saatine kadar nüfus müdürlüklerinin de herhangi olumsuz bir duruma karşı açık bulundurulması için gerekli girişimde bulunduklarını belirtti.  
Yerel yönetimlerin de kendi görev alanlarında sınav güvenliği için gerekli önlemleri alacaklarını dile getiren Demir, "Olumsuz bir durumun yaşanmaması adına alınabilecek tüm tedbirleri ve koordineyi sağladığımızı düşünüyoruz. Tabii sınav esnasında vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmalarını ve adaylarımızın gürültüsüz bir ortamda sınavı tamamlamalarına yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi.  Ali Demir, LYS'ye girecek adayların sınav gününden önce, sınava girecekleri okulu ve binayı, trafik, yol ve adres bilgisini teyit etmek için görmelerinin yararlarına olacağını vurguladı.
Adayların sınava sadece bilgileriyle gelmelerini istediklerini belirten Demir, "O sebeple sınav binalarına giriş koşullarına ilişkin getirdiğimiz bir takım kısıtlamaları iyi incelemeleri ve sınav öncesinde kendilerini olumsuz etkileyecek bir durumla karşılaşmalarına sebep olmamalarını istiyoruz. Klavuz, bir adayın sınavda uyulması gereken tüm kuralların yer aldığı bir düzenlemedir ki adaylar kılavuzda yer alan hususları iyi incelerlerse sadece sorulara odaklanma bakımından hiçbir tesir altında kalmayacaklardır" uyarısında bulundu. Demir, LYS adaylarının sınavla ilgili olarak ÖSYM'nin internet sitesi dışında yapılacak hiçbir duyuru veya bilgiye itibar etmemelerini de istedi.
Sonuçlar en kısa sürede açıklanacak
Demir, LYS sonuçlarının en kısa sürede duyurulmasını hedeflediklerini ifade ederek, "ÖSYM'nin sınav sonuçlarının açıklanma süresi bakımından katettiği yol bellidir. Sınav sonuçlarının çok geçmeden açıklanması artık bizim bir standardımızdır. Yine bu sınavda da adaylarımıza, olabilecek en kısa sürede sonuçlarını duyurarak yaz tatillerine sonuç kaygısından uzak daha fazla vakit ayırmalarını, dinlenmelerini ve yerleştirme işlemleri için daha fazla zaman ayırıp üniversitelerin akademik takvimi başlamadan ek yerleştirmelerin de tamamlanmasını sağlamaya çalışacağız" diye konuştu.
Ali  Demir, sınav sorularının duyurulmasına ilişkin bir soru üzerine de "Çok defalar duyurularımızda da izah ettiğimiz gerekçeler kapsamında bu sınavda da Yönetim Kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda sınav sorularının yüzde 20'lik kısmını tüm sınav oturumlarının bittiği 22 Haziran günü son sınavın bitimini takiben resmi internet sitemizde yayınlayacağız" dedi.
Sınavda tüm önlemler alındı
Demir, ÖSYM olarak diğer tüm sınavlarda olduğu gibi gizlilik ve güvenlik bakımından alınacak tüm önlemleri LYS'de de aldıklarını bildirdi. ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda artık sistematik bir güvenlik tedbirleri sürecinin uygulandığına dikkati çeken Demir, 81 ildeki koordinatörlüklerin de gerekli hassasiyeti gösterdiğini söyledi. Sınav detaylarına ilişkin adayların karşılaşabilecekleri sıkıntılarda çağrı merkezinin görevde olduğunu bildiren Demir, "Sınavın huzur içinde ve adayların sadece bilgilerinin ölçüldüğü bir şekilde sonuçlandırılması ana gayemiz" dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...