Tgrt Haber
03 Temmuz 2014 15:33

Davutoğlu'ndan serbest kalan şoförlerle ilgili açıklama

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu serbest bırakılan TIR şoförleriyle ilgili açıklama yapıyor.

Davutoğlu'ndan serbest kalan şoförlerle ilgili açıklama
TIR şoförü, ışid, ahmet davutoğlu, türk şoförler serbest

23 günlük çalışmalarımız sonucunda memnuniyetle ifade edebilirim ki 32 şoförümüz başkonsolosumuz tarafından teslim adıldı. Şu anda şoförlerimizle birlikte Erbil'e hareket ettiler. Sağlıkları iyi. Sadece bir vatandaşımızın muayeneye ihtiyacı oldu. Şu anda bir THY uçağımız İstanbul'dan havalandı. Saat 5'te Erbile' inecek. O vakte kadar vatandaşlarımız Erbil'de bekleyecek. Daha sonra akşam saatlerinde Türkiye'ye getirilecekler. Müslüm Görmez Bey bir az önce telefonla görüştüğümüzde 'Allah devletimize milletimize zeval vermesin, biz sizi arkamızda hissettik' dedi.  
İnşallah geride kalan 49 vatandaşımızı da en kısa zamanda ülkemize getirmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğim. Ancak şunu da ifade etmek istiyorum. Hiçbir şey bir vatandaşımızın tek bir saç kılından daha kıymetli değildir. Biz bazılarını kamuoyumuzun bildiği bazılarının bilmediği daha önce yüzlerce vatandaşımızı bu tür şartlardan kurtarma imkanına sahip oldu. 23 gündür gece gündüz tek beklentimiz vatandaşlarımızın salimen ülkelerine dönmeleridir. Başka hiçbir hesap bunun ötesinde değildir. Hükümetimiz vatandaşlar için ne tür fedakarlıklar yapılabileceğini gösteren bir tutumu hep benimseyegelmiştir. Mübarek Ramazan günü bu kavuşmayı sevinçle karşılayıp tebrik ederken bir taraftan da diğer vatandaşlarımızın kurtarılması için çalışmalara devam edeceğiz. Allah bir daha onlara böyle bir ayrılık göstermesin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...