Tgrt Haber
08 Temmuz 2014 20:10

Trabzon'da polislere telefon dinleme davası

Trabzon’da aralarında ilçe emniyet müdürünün de bulunduğu 3 polis hakkında “telefon dinleme” suçlamasıyla dava açıldı.

Trabzon'da polislere telefon dinleme davası
trabzon, emniyet müdürü, telefon görüşmesi, arsin ilçesi, Polis memurları, kaymakam Salih Altun, Polisiye vakalar haberleri, Polisiye vakalar,

Dönemin Arsin İlçesi Kaymakamı Salih Altun'un, yaptığı telefon görüşmelerini kaydederek başka kişilere dinlettirdiği iddiasıyla ilçenin eski Emniyet Müdürü H.C ve ilçede görevli 3 polis memuru hakkında ‘Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini alenen ifşa etme’ suçlamasıyla dava açıldı. Geçtiğimiz yıl Arsin İlçe Kaymakamı görevini yürüten Salih Altun, o dönem İlçe Emniyet Müdürü olan H.C. ile ilçede araç parkı konusunda yaptığı ve ikili arasında tartışmaların da olduğu telefon görüşmelerinin, yasa dışı kayıt altına alındığı ve bir tutanakla Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne verildiği, bazı kayıtların da ilçede başka kişilere dinletildiğini ileri sürerek suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine yürütülen soruşturmayı tamamlayan Trabzon Cumhuriyet Savcılığı dönemin İlçe Emniyet Müdürü H.C, polis memurları M.Ö, A.M ve M.E hakkında ‘Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini alenen ifşa etme’ suçlaması haklarında dava açıldı. Polislerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde Trabzon Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...