Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Temmuz 2014 19:15

Müezzinoğlu'ndan sel felaketi yaşanan Edirne'ye ziyaret

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'ye bağlı ilçe ve köylerde yaşanan sel felaketinin ardından incelemelerde bulundu. Müezzinoğlu, hız kesmeden yaraların bir an önce sarılacağını söyledi.

Müezzinoğlu'ndan sel felaketi yaşanan Edirne'ye ziyaret
mehmet müezzinoğlu, edirne, sel, ziyaret,

Geçtiğimiz günlerde yaşanan sel ve su taşkınlarının ardından Edirne'nin Uzunköprü ilçe merkezinde ve köylerinde incelemelerde bulunan Bakan Müezzinoğlu, hasar gören evlerde ve tarım arazilerinde incelemelerde bulunarak çiftçilerle bir araya geldi. Müezzinoğlu, "Önemli olan cana gelmesin. Mala olan zarar telafi edilir" dedi. Uzunköprü ilçe merkezinde bulunan Muradiye Camii'nde Cuma namazını kılan Bakan Müezzinoğlu daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Uzunköprü ilçe merkezinde ve Uzunköprü'ye bağlı Kiremitçisalih, Çakmak, Sığırcılı ve Aslıhan köylerinde incelemelerde bulundu. Kiremitçisalih köyünde, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Uzunköprü Kaymakamlığı'nın gerekli tespitlerini yaptığını ve ekili tarım arazilerinde de gerekli incelemelerin yapılacağını belirterek, "Uzunköprü'de dere yatağında ve köprü ağızlarında tıkanma nedeniyle evlerin alt katlarında su basmaları meydana geldi. Ciddi şekilde ev eşyaları hasar gördü. Kaymakamlığımız tespitlerimizi yaptı. Eşya ile ilgili sıkıntıları çok kısa sürede çözeceğiz. Önemli olan cana gelmesin. Mala olan zarar telafi edilir. Tarım arazilerinde de gerekli tespitlerimiz yapılacak" şeklinde konuştu.
"TEKNİK OLARAK ÇALIŞILMASI GEREKEN KONULAR VAR"
Müezzinoğlu, tüm birimleriyle birlikte durumu değerlendirip süreci planlayacaklarını ifade ederek, "Şu anda sayın valimizle birlikte sıkıntı olan yerleri ziyaret ediyoruz. Uzunköprü ilçe merkezindeki dere yatağı üzerindeki köprülerin ayaklarının ağzında değişik malzeme ve maddeler köprüdeki suyun akışını daha da zorlaştırmış. Geniş bir mimari ile durum rahatlatılabilir. Teknik olarak çalışılması gereken bir konu" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...