Tgrt Haber
27 Aralık 2013 10:56

TSK, 'Siyasi tartışmalar içinde yer almayız'

Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında, 'TSK, hiçbir şekilde siyasi tartışmaların içerisinde yer almak istememektedir' ifadesi kullanıldı.

TSK, 'Siyasi tartışmalar içinde yer almayız'
Genelkurmay, TSK, Siyasi tartışmalar içinde yer almayız, TSK'dan açıklama, Genelkurmay'dan açıklama,

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, son günlerde ülke gündeminde önemli yer tutan bir soruşturmayla ilgili medya organlarında Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK) ilgilendiren bazı yazı ve yorumlara yer verildiği anımsatıldı. TSK'nın, anayasa ve kanunlarla kendisine verilen görev ve sorumluluklarını, her türlü siyasi düşünce ve oluşumun dışında olarak, Türk milletine en üst seviyede hizmet etme arzusuyla yerine getirdiği belirtilen açıklamada, TSK'nın, görevlerinin ifasında Anayasa'da kabul edilen hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ve demokratik toplum gerekleri prensiplerine bağlılığı temel esas aldığı vurgulandı.
Bu kapsamda, TSK'nın bazı emekli ve muvazzaf personeliyle ilgili yürütülen soruşturma ve kovuşturma süreçlerinde, hukuka ve yargı bağımsızlığına saygı çerçevesinde hareket edilmesine büyük özen gösterildiği kaydedilen açıklamada, öncelikle TSK'nın kurumsal kimliğinin olumsuz etkilenmemesinin amaçlandığı bildirildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "TSK personeliyle ilgili adli süreçler, ilgili mevzuattan kaynaklanan görev ve sorumluluklar kapsamında takip edilmiş, hukuka uygunluğu konusunda tartışmalara ve farklı yorumlara neden olan işlem ve uygulamalar devletin en üst karar organlarına ve en yetkili makamlarına sürekli bildirilmiştir. TSK, hiçbir şekilde siyasi tartışmaların içerisinde yer almak istememektedir. Bununla birlikte TSK'nın kurumsal kimliğini ve personelinin hukuki durumunu ilgilendiren konulardaki gelişmelerin hukuk devleti ve hakkaniyet ilkelerine bağlı kalınarak sonuçlandırılmasının yakından takip edilmesine devam edilecektir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...