Tgrt Haber
25 Temmuz 2014 19:46

Kahramanmaraş'ta İsrail'e büyük tepki

Sivil toplum kuruluşları, "Yaşasın Küresel 3. İntifada" yürüyüşü kapsamında İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

Kahramanmaraş'ta İsrail'e büyük tepki
İsrail, kahramanmaraş, gazze, Küresel 3. İntifada, GÜNCEL haberleri, GÜNCEL,

İHH'nın Bahçelievler Camisi yanındaki Gazze fotoğraf sergisinde buluşan gruptakiler, "Gazze'den Halep'e, Musul'dan Kahire'ye direnen ümmete bin selam" pankartı açtı, "Stop US-İsrail Massacre in Gaza" ve "Gazze'de vahşet bir Amerikan İsrail ortak yapımıdır" yazılı döviz taşıdı. Tekbir getirerek kent meydanına doğru yürüyüşe geçen gruptakiler, "Hamas vuruyor, İsrail çöküyor", "Hepimiz Hamasız, hepimiz Filistinliyiz", "Yaşasın küresel intifada" şeklinde slogan atarak, Suriye ve Filistin bayrakları taşıdı. Grup adına konuşan Halil İbrahim Kaymaz, İsrail'in Gazze'deki katliamına karşı Müslümanların en azından boykotu iyi kullanması gerektiğini söyledi. Liste liste boykot hazırlamak yerine içecek ve temizlik ürünlerinden iki markanın seçildiğini ifade eden Kaymaz, "Bu iki markanın hangileri olduğunu hepimiz biliyoruz. Müslümanlar birlik olduğu zaman kimse tutamaz. Çünkü başlatılan boykot sayesinde inançlı insanlar, belediyeler, bu ürünleri sokaklara dökmüştür. Satışını yasaklamıştır. Ümmet bir ve beraber olmak zorundadır" dedi. Gazze, Doğu Türkistan, Suriye ve İslam dünyasında akan gözyaşı ve kanın durması için dua eden gruptakiler, olaysız dağıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...