Tgrt Haber
28 Aralık 2013 07:42

Ankara ve Taksim'de izinsiz gösteriye müdahale

Taksim Meydanı ve Ankara'da izinsiz gösteri yapan gruplara polis ekipleri tarafından müdahale edildi. İstanbul'daki gösterilerde 70'e yakın kişi gözaltına alındı.

Ankara ve Taksim'de izinsiz gösteriye müdahale
ankara, ve taksim'de, izinsiz gösteri, polisten müdahale,

Cumhuriyet Anıtı önünde toplanan 50-60 kişilik bir grup, hükümet aleyhinde sloganlar atarak, çeşitli pankartlar açtı. Taksim Meydanı ve çevresinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, gruptakileri dağılmaları yönünde uyardı. Polisin uyarılarına rağmen İstiklal Caddesi'ne yönelen ve eylemlerini sürdüren gruptakilere TOMA aracından tazyikli suyla müdahale edildi. Göstericiler ara sokaklara dağılırken, bir grup sloganlar eşliğinde Galatasaray Lisesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Beyoğlu İstiklal Caddesi'nin ara sokaklarında zaman zaman küçük gruplar halinde toplanarak polise, taş, şişe ve havai fişek atan göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Göstericiler, bir süre sonra dağıldı. Müdahaleler sırasında gözaltına alınan 70'e yakın kişi, polis otobüsleriyle emniyete götürüldü.  
Göstericilerin kurduktan sonra ateşe verdikleri barikatlardaki alevler, TOMA'lardan sıkılan suyla söndürüldü. Ardından barikatlar kaldırıldı. Kendilerine "Ankara Dayanışması" adını veren bir grup da Güvenpark'ta toplandı. Buradan sloganlarla AK Parti İl Başkanlığına yürümek isteyen grup, eylemlerinin izinsiz olduğu gerekçesiyle çevik kuvvet ekiplerince Meşrutiyet Caddesi'nde durduruldu. Bu sırada, gruptakiler, caddedeki Halk Bankası binasının kapılarını tekmelemeye başladı ve havai fişek attı. Bunun üzerine polis, gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahalenin ardından, gruptakiler ara sokaklara dağıldı. Bu arada, Türkiye Gençlik Birliği üyesi bir grup da yine Güvenpark'ta bir araya geldi. Gruptakiler, çeşitli sloganlar atarak AK Parti İl Başkanlığı'na yürüdü. Grup, burada yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.
Edirne'de de izinsiz gösteri düzenlendi. Zübeyde Hanım Parkı'nda toplanan üniversite öğrencileri ve vatandaşlardan oluşan grup, pankartlar ve sloganlar eşliğinde AK Parti İl Başkanlığı önüne kadar yürüdü. Gruptakiler, yapılan açıklamanın ardından dağıldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...