Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Eylül 2014 12:36

THY'den cep telefonu kullanımına izin

THY, Taşınabilir Elektronik Cihazların Kullanım Prosedürü ile başta cep telefonu olmak üzere elektronik aletlerin uçak yerdeyken kullanımına izin verdi.

THY'den cep telefonu kullanımına izin
THY, uçakta cep, telefon kullanımı, uçakta konuşma izni

Kokpit.aero sitesinin haberine göre, yeni uygulama ile birlikte uçağa binen yolcular, kapı kapanıncaya kadar cep telefonu, tablet, bilgisayar gibi kablosuz veri alışverişi yapabilen elektronik aletleri olarak kullanabilecek. Ancak kapı kapatılıp motor çalıştırılınca, uçak havalanıp kemer ikaz lambaları söndürülünceye kadar tüm elektronik aletler kapalı kalacak.
HAVADA UÇUŞ MODUNDA AÇILACAK
Hava durumuna göre değişmekle birlikte kemer ikaz lambaları 20 bin feet (6 bin 600 metre) yüksekliğe ulaştığında söndürülüyor ve yolcular kemerlerini açabiliyor. İkaz lambasının sönmesiyle birlikte yolcular yayın yapmayan elektronik aletleri, inişe kadar kullanabilecek. Ancak kullanım uçuş moduna alınarak yapılabilecek. Uçak alçalmaya geçip ininceye kadar ise bu aletler kapalı konuma getirilecek. İniş sonrasında uçak pisti terk ettikten sonra, kabin memurlarının anonsunu yapmaları ile birlikte yerde elektronik aletler açık duruma getirilebilcek. Yolcular uçaktayken yakıt alımı yapılıyorsa, elektronik aletler kapalı konuma alınacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...