Tgrt Haber
03 Ekim 2014 18:31

İncirlik'te ABD'li askerlere koyun uyarısı

Adana’da ABD Hava Kuvvetleri 39’uncu Kanat Komutanlığı’nda görevli askerlere koyun uyarısı yapıldı..

İncirlik'te ABD'li askerlere koyun uyarısı
Adana, ABD, incirlik, GÜNCEL haberleri, GÜNCEL,

Adana’da ABD Hava Kuvvetleri 39’uncu Kanat Komutanlığı’nda görevli askerlere Kurban Bayramı nedeniyle kentte koyun sürüleri ile karşılaşmaları durumunda endişe etmemeleri konusunda uyarıda bulunuldu. Merkez Sarıçam İlçesi İncirlik Mahallesi’ndeki 10. Tanker Üs Komutanlığı’nda yer alan ABD Hava Kuvvetleri 39. Kanat Komutanlığı’nda görevli Amerikalı asker için resmi internet sitelerinde Kurban Bayramı uyarısı yapıldı. Uyarıda sokaklara kurbanlık koyunların görülebileceği belirtilerek, Kurban Bayramı’nın ilk günü olan yarın binlerce koyun, keçi ve dananın kesileceği kaydedildi. Bayram geleneğine ilişkin bilgi de verilen açıklamada şöyle denildi:

"Erkekler camiden döndükten sonra kurban kesilir. Hayvana, kesilmeden önce su ve tuz verilerek gözleri bağlanır. Kesilen hayvanın eti üçe ayrılır. Bir bölümü fakirlere, bir bölümü komşu ve akrabaya, bir bölümü de evde yenilmek üzere ayrılır. 3 Ekim ile 7 Ekim tarihleri arasında resmi kurumlar ve okullar tatil edilir. Birçok işyeri bayramın ilk günü kapalı kalır. Siz de Müslüman arkadaşlarınızın bayramını, Türkçe olarak ’Bayramınız kutlu olsun’ yada ’İyi bayramlar’ diyerek kutlayabilirsiniz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...