Tgrt Haber
04 Ekim 2014 14:52

Musul'da kurtarılan rehineler çifte bayram kutluyor

IŞİD tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve bir süre önce Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlileri, Kurban Bayramı'nı yakınlarıyla kutlamanın sevincini yaşıyor.

Musul'da kurtarılan rehineler çifte bayram kutluyor
musul,ışid,rehine,

Terör örgütü IŞİD tarafından Irak'ın  Musul kentinde rehin alınan ve bir süre önce Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden Emin Ercan (29), eşi Sümeyye (27) ile konsolosluk görevlilerinden Mesut Taşkıran, Kurban Bayramı'nı yakınlarıyla kutlamanın sevincini yaşıyor.
Ercan çifti, 11 aylık kızları Ela Ecrin ile Mesut Taşkıran, Mucur ilçesine bağlı Yenice Mahallesi'nde Taşkıran'ın babası Recep Taşkıran'a ait evde akrabalarıyla bir araya geldi.
Bayramlaşmanın ardından akrabaları ile sohbet eden Taşkıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutlayarak, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız, Genelkurmay Başkanımız ve MİT Müsteşarımızın bayramlarını kutluyorum. Allah onlardan bin kere razı olsun. Çok şükür bugünleri gördük. Devletimiz ve milletimiz adına mutluyuz, sevinçliyiz" dedi.Taşkıran, aileleriyle adeta çifte bayram yaşadıklarını ifade ederek, "Bu mutluluğu anlatmak imkansız, çok güzel bir duygu. İktidarın gücünü görsünler. İşte büyük millet, büyük devlet. Türkiyemizin son hali, yeni Türkiye" diye konuştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 27 Eylül'de nikah şahitliği yaptığı törende Hazal Çağlar ile hayatını birleştirdiğini anımsatan Taşkıran, düğününün ise yarın Mucur'da yapılacağını ve Musul Konsolosu Öztürk Yılmaz'ın da katılmasını beklediğini söyledi.
"Allah devletimize, milletimize zeval vermesin"
Konsoloslukta 3 yıldır çalışan Taşkıran, Başbakan Davutoğlu'nun nikah şahidi olmasından dolayı büyük mutluluk yaşadığını dile getirerek, şöyle devam etti:"Sayın Başbakanımızla uçakta konuştuğumuz esnada içimden geldi ve nikahıma davet ettim. Başbakanımız o kadar cana yakın, o kadar gönlü geniş bir insan ki bunu anlatamam. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Genelkurmay Başkanımız, MİT Müsteşarımızı ziyaret ettik, telefonla görüşmeler yaptık. Sağolsunlar bizle aileleri gibi yakından ilgilendiler. Kendi canları gibi düşündüler, bunu millet de görüyor. Türkiye'nin vatandaşına nasıl sahip çıktığını yabancı ülkeler de görüyor ve bunu çok iyi biliyorlar. Yaşanan sürece ilişkin bazı şeyler duyuyoruz, üzülüyoruz. Bizi en iyi şekilde oraya göndermesini bilen devlet, çok şükür cehennem ateşinden de kurtardı. Allah bin kere razı olsun hepsinden. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin."
"Ailemle, akrabalarımla bir arada olmanın mutluluğu anlatılamaz" Konsoloslukta 8 yıldır görev yapan Emin Ercan, kızı, eşi ve akrabaları ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını vurguladı.Ercan, yaşanan süreçte ailesini, akrabalarını bir daha görebilme ihtimalini hep düşündüğünü anlatarak, "Bizim için çifte bayram oldu. Ailemle, akrabalarımla bir arada olmanın mutluluğu anlatılamaz. Tüm yaşadıklarımızdan sonra herkesi yeniden görmek gerçekten çok güzel, sevinçli ve mutluyuz" dedi.
Mesut Taşkıran'ın ağabeyi Yasin Taşkıran ise çifte bayram kutlamalarına vesile olan devlet büyüklerine teşekkür etti.Türkiye'nin ne kadar güçlü olduğunu yaşanan süreçte bir kez daha gördüklerini belirten Taşkıran, "12 saatlik yolculuğu kusursuz şekilde sonlandırdılar. Yüzümüzü güldürdüler, Allah onların da yüzünü güldürsün" diye konuştu.
Dede Nevzat Ercan ve akrabalarının, Musul'da en küçük rehine olan Ela Ecrin ile yakından ilgilendikleri gözlendi.
Özel harekatçı Bakır'ın evinde çifte bayram
Konsolosluk görevlilerinden özel harekatçı Yalçın Bakır'ın evinde de çifte bayram yaşanıyor.İstasyon Mahallesi'ndeki evinde eşi Zehra, çocukları Esat ve Enes Mert ile bayramlaşan özel harekat polisi Yalçın Bakır, daha sonra babası Nazmi ve annesi Ayşe Bakır'ın elini öperek bayramlarını kutladı.Evdeki diğer yakınlarıyla da bayramlaşan Bakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nı Musul'da geçirdiklerini anımsatarak, Kurban Bayramı'nı ailesiyle geçirmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.Rehin alındıkları dönemde zor günler geçirdiklerini anlatan Bakır, Kurban Bayramı'nda çifte bayram yaşadıklarını ifade etti.Bakır, kurtarılmalarında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Çok şükür, devletimizin sayesinde ailemiz ile birlikteyiz. Sevinçliyiz, çifte bayram yaşıyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Mutluyuz çocuklarımızla birlikteyiz" ifadelerini kullandı.Bakır'ın eşi Zehra Bakır da eşinin rehin alınmasından dolayı Ramazan Bayramı'nın kendileri için çok sönük geçtiğine değinerek, bu bayram eşi ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdiBaba Nazmi Bakır ise çifte bayram yaşadıklarını bildirerek, "Çok zor günler geçirdik ama oğlumuza kavuştuk" diye konuştu.
Özel harekatçı Durmuş'un evinde çifte bayram coşkusuTerör örgütü IŞİD tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alındıktan sonra kurtarılarak Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden özel harekatçı Ali Durmuş'un evinde de çifte bayram yaşanıyor.Merzifon ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki baba evinde, annesi Ayşe, babası Mustafa Durmuş ve akrabalarıyla kurban kesen Ali Durmuş, bayramı evinde geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.Ali Durmuş, AA muhabirine, bayramı evinden, ailesinden, anne ve babasından uzak geçirmenin kötülüğünü ramazanda yaşadığını söyledi.
"Allah nasip etti de Kurban Bayramına yetiştik. Bundan daha büyük sevinç ve mutluluk olamaz" diyen Durmuş, "Ailemle annem ve babamla akrabalarımızla güzel bir bayram geçiriyoruz. Devletimizden Allah razı olsun. Bugünlere kavuştuk. En mutlu günümüz bugün" diye konuştu.
Durmuş, rehin alınmalarının ardından ertelenen oğlunun düğününü gelecek hafta yapacaklarını, hazırlıkları tamamladıklarını belirtti.Herkesi oğlunun düğününe beklediğini aktaran Durmuş, "Allah nasip ederse haftaya bugün 3. bayram olacak. Samsun'da oğlumu evlendireceğim. Allah nasip etti. Bugünü de göreceğiz inşallah. Bizim için ekstra bir mutluluk olacak" diye konuştu.Rehin kaldıkları sürede ümitsizliğe kapılmadığını anlatan Durmuş, "Haberleri dinliyor ve gelişmeleri takip ediyorduk. 'Kurban Bayramını evde geçiririz' diyorduk. Çok şükür ki evimizdeyiz. Ailemizle beraber hep birlikte kurban kesiyoruz. Bundan daha büyük mutluluk olmaz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...