Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ekim 2014 09:44

Mardin'de son 3 günde 14 banka yakıldı

Mardin Valiliği, IŞİD'in Kobani'ye saldırıları bahanesiyle düzenlenen gösterilerde, son 3 günde 14 bankanın yakıldığını, Nusaybin'de bir banka şubesinin, soygun amacıyla saldırıya uğradığını bildirdirdi.

Mardin'de son 3 günde 14 banka yakıldı
mardin, kobani protestosu, banka yakıldı,

Mardin Valiliği, terör örgütü IŞİD'in Ayn-el Arap'a (Kobani) saldırıları bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde, son 3 günde 14 banka yakılmış Nusaybin'de bir banka şubesinin, soygun amacıyla saldırıya uğradığını bildirdi. Mardin Valiliğinin açıklamasında, gece geç saatlerde masum amaçlarla başlayan gösterilerin, yağma faaliyetlerine dönüştüğünün görüldüğü ifade edildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Kobani'ye destek eylemleri adı altında bazı gruplarca son 3 günde 14 banka yakılmış, dün gece Nusaybin’de bir banka şubesi soyulmak amaçlı saldırıya uğramıştır. Halkımızı, bu marjinal grupların eylemlerine karşı duyarlı olmaya ve ilçelerinin kazanımlarını korumaya davet ediyoruz."

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ise gösterilerde bazı iş yerlerinin yağmalandığına dikkati çekerek, şunları ifade etti: "Halkımızın mallarına yönelme ve dükkanların talan edilmesi, Kobani direnişine yakışmıyor. Kobani'de, IŞİD çetelerine karşı direnen insanların duruşu ile ters bir durumdur. Dükkanların yağmalanması, esnafımıza zarar vermektedir. Bu tür davranışlardan kaçınılmasını özellikle rica ediyoruz."

Siirt

Siirt Emniyet Müdürlüğünün açıklamasında, önceki gün Mithat Öktüren Caddesi'nde düzenlenen eylemde "yüksekten düşme sonucu yaralandığı" söylenen Davut Nas'ın, hastaneye götürülmek üzere bindirildiği sivil aracın kaza yapması sonucu ambulansla Siirt Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi.

Açıklamada, ''Davut Nas'ın hastanedeki ilk müdahalesinde, yüksekten düşmediği, göğüs hizasından üç farklı bölgeden vurulmak suretiyle yaralandığı tespit edilmiştir. Hayatını kaybeden Nas'ın saçmalı av tüfeği ile vurulduğu, otopsisinde göğüs bölgesinden çıkarılan üç ayrı saçma parçasından anlaşılmıştır" denildi.

Mersin

Tarsus ilçesindeki eylemlerle ilgili gözaltına alınan 12 kişiden 10'u, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 2'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan, Tarsus’ta faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşları, ortak basın açıklaması yaparak halkı sakin olmaya davet etti.

Açıklamayı okuyan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçe, eylemler sırasında parti, okul, iş yeri, Türk bayrağı ve Atatürk büstüne yapılan saldırıları, kesinlik tavsip etmedikleri vurgulayarak, "Tarsus’ta birlikte yaşayan ve birlikte yaşama isteğini ısrarla savunan emek ve demokrasi güçleri olarak, ilçemizde yaşanan bu tehlikeli duruma karşı halkımızı uyanık olmaya, sağduyulu davranmaya çağırıyoruz" dedi.

Mersin'de bir alışveriş merkezi önünde toplanan grup, terör örgütü IŞİD'in saldırılarını protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Tülin Turan, Mersin halkını, provokatif girişimlere meydan vermeden Kobani'ye destek vermeye davet etti.

Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Öte yandan, Yenipazar, Şevket Sümer, Demirtaş, Çay, Çilek ve Siteler Mahallerinde izinsiz gösteri düzenleyenlerin, polise molotofkokteyli, havai fişek ve taş atıp zaman zaman da silahla ateş ettiği öğrenildi.

Hatay

Hatay Valiliğinin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 8 Ekim'de Dörtyol ilçesi Ocaklı-Yeşil Mahalle 100. Yıl Caddesi Mezbahane Bölgesi’nde "terör örgütüne destek amacıyla lastik yakarak yola barikat kurma, molotof atmak, taşlama, devlet malına zarar vermek" gibi suçları işlediği değerlendirilen Y.A, C.A, M.Y. ve F.T, dün ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Ağrı

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Çetin ve Merkez İlçe Başkanı Latif Birgül ile Patnos'a gidip, incelemelerde bulundu.

Patnos Kaymakamı Mahmuthan Arslan ve Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay'dan bilgi alıp yakılan belediye binası inceleyen Çelebi, gazetecilere açıklamasında, sağduyulu davranılması gerektiğini belirtti.

Çelebi, şunları söyledi: "Maalesef Gezi eylemleri, 17-25 Aralık operasyonlarına benzer durumla karşı karşıyayız. Kobani'deki Kürt kardeşlerimizin acısını elbette ki hepimiz yaşıyoruz. Ancak bu acıyı yaşarken başka insanlara acılar yaşatmak, devlete zarar verecek vandallıklar yapmak, gösterilerin amacına hizmet etmiyor. Bu davranışlar, kardeşliğe leke vurmak isteyen provokatör girişimlerdir. Çözüm süreci adı altında devam eden barış süreci, sonuna kadar işleyecek bir süreçtir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı bu süreç, sonuna kadar işletilecektir. Sanırım ki dış mihraklar ve sürecin bitmesini isteyen belli gruplar, bu gösterileri  iç savaş ortamına çekmeye çalışmaktadır. Ama devletimiz, bu tip zarar verici eylemlere kesinlikle prim vermeyecektir." 

Çelebi, daha sonra Taşlıçay ilçesini ziyaret edip, incelemelerde bulundu.

Samsun

Samsun'da, terör örgütü IŞİD'i protesto eyleminin yapılmasının planlandığı Öğretmenevi önünde toplanan bir grup, ellerinde Türk bayraklarıyla İstiklal Marşı okudu, terör örgütü PKK aleyhine slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Kadir Yalçınkaya, Türkiye genelindeki eylemleri protesto ettiklerini, Türk milletinin oyunlara gelmeyeceğini ifade etti.

Açıklamanın ardından polis kuvvetlerince girişlerine izin verilmeyen İstiklal Caddesi'ne ara sokaklardan gitmeye çalışan grup, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) temsilciliklerinin bulunduğu yere yöneldi.

Çevredeki bazı iş yerlerine de zarar veren gruptan 5 kişi, gözaltına alındı. Grup, polis yetkilileriyle görüştükten sonra dağıldı.

Çanakkale

Çanakkale'de, terör örgütü IŞİD'in saldırılarını protesto eden grup, Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'ndan İskele Meydanı'na yürüdü.

Çanakkale 1915 Ruhu Gençlik Derneğince düzenlenen eylemde grup adına açıklama yapan Ali Bilir, kendisinin de Kürt kökenli olduğunu dile getirerek, sağduyu çağrısında bulundu.

Açıklamanın ardından Kordon Boyu'nda dün Bingöl'de yaşanan saldırıda hayatını kaybeden emniyet mensupları için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuyan grup, dağıldığı sırada iki kişi bir restoranın balkonuna çıkıp, pankart astı.

Pankart asan iki kişi, ifadelerinin alınması için polis merkezine götürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...