Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ekim 2014 18:24

Yeni Yargı Paketi TBMM'de

TBMM Adalet Komisyonu, katalog suçları genişleten, makul şüphe üzerine arama kararı, hakim ve savcı maaşlarında artış, avukatların soruşturma dosyasına erişimine kısıtlama gibi düzenlemeler içeren yargı paketini alt komisyona sevk etti.

Yeni Yargı Paketi TBMM'de
Yeni Yargı Paketi TBMM'de,Yeni,Yargı,Paketi,TBMM'de,

Katalog suçları genişleten, hakim ve savcı ücretlerinde artış, makul şüphe üzerine üst ve yer arama kararı, avukatların soruşturma dosyasına erişimine kısıtlama gibi düzenlemeler içeren yargı paketi TBMM Adalet alt komisyonuna sevk edildi. TBMM Adalet Komisyonu, Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya başkanlığında toplandı. Usule ilişkin söz alan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, teklifle avukatlığın sınırlandığını, kendisinin birleştirilen teklifinin ise avukatlara daha fazla hak tanıdığını söyledi. Kaplan, "Bu teklifle, 'savcının elinde mitralyöz, avukatın elinde değnek olsun, mücadele etsinler' diyorsunuz. Tekliflerimi gargaraya getirip yedirtmem" dedi. AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, Kaplan'ın bağırmadan konuşmasını isteyince tartışma çıktı. Kaplan'ın, "Sesim yükselir de azalır da, benim tarzım bu. Konuştuğun dile dikkat et, saygılı ol" dediği Turan, "Dinlemek istiyorum, anlamak istiyorum. Bağırma. Sen bağırınca saygılı olacaksın, ben deyince saygısız olacağım, böyle bir şey var mı?" diye karşılık verdi. Kaplan konuşmasına devam ederken, Komisyon Başkanı İyimaya'nın, "Teklifimi birleştirme mi diyorsun? Öyleyse birleştirmeyelim" diyerek, araya girmesine de tepki gösterdi ve "Bırak, diyeceğimi ben diyeyim" dedi. Teklifin Anayasa'ya aykırı olduğunu öne süren Kaplan, görüşülmesine karar verilmesi halinde teklifinin birleştirilmemesini istedi.
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da aynı doğrultuda talepte bulunarak, "Biz özgürlükçü yasa teklifi verdik. Teklifimin bu yasalarla görüşülmesini istemiyorum" diye konuştu.
Bunun üzerine İyimaya, Kaplan ve Tanrıkulu'nun tekliflerini birleştirme cetvelinden düşürdüğünü açıkladı. Konuşmaların ardından yapılan oylamayla kanun teklifi alt komisyona sevk edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...