Tgrt Haber
01 Kasım 2014 16:26

Çifte cinayetten 18 yıl sonra cezaevine girdi

Aydın'dan, kaçırdıkları iki kişiyi işkenceyle öldürüp, gömdükleri iddiasıyla hakkında açılan davada müebbet hapis cezasına çarptırılan 43 yaşındaki Aşkın Tokatlı, 18 yıl sonra yakalandı.

Çifte cinayetten 18 yıl sonra cezaevine girdi
aydın, çifte cinayet, müebbet hapis, aşkın tokatlı,

Aydın'dan, kaçırdıkları iki kişiyi işkenceyle öldürüp, gömdükleri iddiasıyla hakkında açılan davada müebbet hapis cezasına çarptırılan 43 yaşındaki Aşkın Tokatlı, 18 yıl sonra Aydın'da polis tarafından yakanıp, cezaevine gönderildi. 1996 yılında Aydın'dan Tekin Aydemir ve Hüdaverdi Aksu'yu, İzmir'in Torbalı ilçesine kaçırarak, işkenceyle öldürdükten sonra Manisa'nın Kula İlçesi'nde sel yatağına gömdükleri gerekçesiyle Aşkın Tokatlı ve Abdülhamit Karadavut hakkında dava açıldı. Aydın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 1998 yılında başlayan dava 8 yıl sürdü. Ahmet Tekin Baykal'ın liderliğini yaptığı ileri sürülen 'Baykal Çetesi'nin üyesi oldukları ileri sürülen tutuklu sanık Karadavut ile firarda olan Tokatlı müebbet hapis cezasına çarptrıldı.
Ceza, geçen Eylül ayında Yargıtay tarafından da onandı. Aşkın Tokatlı hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışması sonucu Tokatlı'nın Gıdacılar Çarşısı'nda olduğunu tespit etti. Bölgeyi saran polis ekipleri Tokatlı'yı bir işyerinde yakaladı. Gözaltına alınan Tokatlı, sevk edildiği adliyede hakkındaki hapis cezası kararının yüzüne okunmasının ardından Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...