Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Kasım 2014 17:11

Peşmergeler yolda korkup geri kaçmaya çalıştılar

Irak'tan gelerek Türkiye'den Kobani'ye şov yaparak geçen peşmergeler Kobani yolunda korkup kaçmaya çalıştığı iddia edildi.

Peşmergeler yolda korkup geri kaçmaya çalıştılar
ırak, Şanlıurfa, suriye, suruç, peşmerge, kobani, PYD, GÜNCEL Haberleri,

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından Suriye'nin Kobani kentine gönderilen ve Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde bir süre bekleyen peşmergelerden bazılarının hasta olduklarını söyleyerek yakındıkları, 9 peşmergenin de kaçmaya kalkıştığı ortaya çıktı.

9 PEŞMERGE MOLADA FİRAR ETTİ

Peşmergenin geçişine güvenlik ve lojistik hizmeti verilirken, bu birimlerde çalışan görevliler de ‘firar girişimi’ dahil peşmergelerin ilginç olaylarına tanıklık yaptı. Bu görevlilerin anlattığına göre firar girişimi şöyle gerçekleşti:

Habur'dan Çarşamba sabahı giren ve saatler süren yolculuğun ardından 71 peşmergenin bulunduğu konvoy, akşam saat 21.30 sıralarında Şanlıurfa'ya 25 kilometre kala bir tesiste yemek molası için durdu. Güvenlik güçlerinin de zırhlı araçlarla eşlik ettiği peşmergelerden 9'u, yemek molası sırasında ortadan kayboldu. Fark edilen bu gelişmenin ardından etraftaki lavabo ve tesisleri kontrol eden güvenlik güçleri ulaşamadığı peşmergenin firar etmiş olabileceği ihtimali üzerine çevrede araştırma başlattı.

ARAZİYE KAÇTILAR

Güvenlik güçleri, görüştüğü bazı vatandaşların 9 peşmergenin birlikte yakındaki dağlık araziye doğru gittiğini söylemesi üzerine aramalar bu bölgeye kaydırıldı. Arazide arama yapan polis ve askerler 20 dakika sonra 9 peşmergeyi ağaçlık alanda yakaladı.

Kobani'ye gitmek istemediklerini söyleyen bu peşmergeler arkadaşlarının yemek yenilen tesise getirildi ve olay büyütülmeden kafiledeki yerlerini almaları sağlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...