Tgrt Haber
10 Kasım 2014 17:10

'Polisim' diye dolandırmaya kalktı, yakalandı

Son zamanlarda sıkça yaşanan telefonla dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi.

'Polisim' diye dolandırmaya kalktı, yakalandı
operasyon, dolandırıcı, Asayiş Büro Ekipleri, Kadıköy Emniyet Müdürlüğü, Polisiye vakalar Haberleri,

Kendisini polis olarak tanıtan ve para isteyen 19 yaşındaki M.B., Kadıköy Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri tarafından yapılan operasyonla yakalandı.

M.B., emekli Nurten Dabak'ı bu sabah cep telefonundan arayarak kendisini polis olarak tanıttı ve Dabak ile Koşuyolu'nda buluşmak istedi. Gelen telefondan şüphelenen Dabak ve ailesi durumu polise bildirdi. Buluşma yerine gelen ve kısa sürede önlem alan Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, M.B.'yi Nurten Dabak ile görüşme yaparken yakaladı. Zanlı, sorgulanmak üzere önce Koşuyolu'nda bulunan Acıbadem Polis Karakolu'na, Ardından da Kadıköy İlçe Emniyeti'ne götürüldü. Zanlı, sorgusunun ardından savcılığa sevk edilecek.

AİLENİN VE MAĞDURUN TÜM KİMLİK BİLGİLERİNİ BİLİYORMUŞ

Nurten Dabak, telefonda zanlının kendisine ait tüm kimlik bilgilerini ve aile yakınlarının isimlerini bildiğini, hatta kendisini sözde bir karakola telefonla bağlayarak konuşturduğunu da söyledi.

Dabak, kendisinden sahte polis kimliği ile 20 bin lira isteyen zanlının banka hesaplarına ait bilgileri de söylemiş olmasına şaşırdığını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...