Tgrt Haber
19 Kasım 2014 16:53

2 çocuğunu 2'inci kattan atıp kurtuldu

Adana'da 4 çocuk annesi kadın, evinde çıkan yangında 2 çocuğunu alevlerin arasından çıkartıp, 2'nci kattan atarak kurtardı.

2 çocuğunu 2'inci kattan atıp kurtuldu
tuvalet, Adana, Yangın, hastane, yatak odası, itfaiye, bina, Yangın Haberleri,

Olay, merkez Seyhan İlçesi'nin Mithatpaşa Mahallesi'nde dün sabah meydana geldi. 30 yaşındaki Esma Akgöz, eşi 38 yaşındaki Alkan Akgöz'ü işe, 2 çocuğunu da okula gönderdikten sonra yeniden uyumak için yatak odasına gitti. Genç kadın, bir süre sonra oğlu Anıl'ı tuvalete götürmek için yatağından kalktığında evin alevler içinde kaldığını görünce, diğer çocuğu Elen'in uyuduğu odaya sığındı. Pencereyi açıp çığlık atan kadının yardım çağrılarına komşuları koştu. İtfaiye haber veren vatandaşlar 3 katlı binanın önüne battaniye açtı. Akgöz, alevlerin üzerlerine doğru yaklaştığını görünce önce Anıl'ı, ardından da Elen'i açılan battaniyenin üzerine attı. Kendisi de pencereden dışarı çıkıp, saçaklara basarak alevlerden korunmaya çalıştı. Esma Akgöz, yan binadan yardımına gelen komşuları tarafından kurtarıldı. Yangın, gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken dumandan etkilenen 2 kardeş götürüldüğü hastanede yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yaşadığı şokun etkisinden uzun süre kurtulamayan Esma Akgöz, olayı gözyaşları arasında anlattı. Esma Akgöz, Alevler yüzüme çarpınca ne yapacağımı şaşırdım. Hemen çocuklarımı kucaklaşıp yatak odasına, koştum. Pencereyi açmak aklıma geldi. Açınca alevler bize doğru yaklaşmaya başladı. Çocuklar kucağımda insanlardan yardım istedim. Komşularımız yetişti, battaniyeyi açtılar, hiç tereddüt etmeden çocukları aşağıya attım. Çocuklarıma bir şey olmadığı için çok mutluyum dedi. Elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangında evi kullanılamaz hale gelen Alkan Akgöz ise, "Bir yuva kolay kurulmuyor. Eşim ve 2 yavrum ölümden dönmüş. Eşimin soğukkanlılığı üçünün de hayatta kalmasını sağladı. Evim yanmış, eşyalarım gitmiş olabilir ama sağ olmaları bana yeter" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...