Tgrt Haber
20 Kasım 2014 08:56

'Birbirlerine sarılıp ağladılar'

Ermenek ilçesindeki kömür ocağında mahsur kalan işçilerden 8'inin cansız bedenine ulaşan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekiplerinin, gördükleri manzara karşısında duygulandığı, kurtarma ekibindeki bazı kişilerin ise birbirine sarılarak ağladığı öğrenildi.

'Birbirlerine sarılıp ağladılar'
ERMENEK,FACİA,ÖLÜM,İŞÇİ,CANSIZ BEDEN,8 İŞÇİ,

TTK Tahlisiye Uzmanı Başmühendis Cüneyt Yamudi, Ermenek'teki kömür ocağında arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi. Madenin yer altı kurtarma çalışmaları sorumluluğunu yürüttüğünü belirten Yamudi, 17-18 Kasım tarihlerinde 8 madenciye ulaşıldığını hatırlattı.
Yamudi, işçilere ulaştıkları andaki gördüğü manzarayı, şöyle anlattı:
"Maden işçilerini 4. başyukarı bölümünde, 8 ile 25 metre arasında; birbirleri üzerine yıkılmış, yan yana otururken bulduk. İşçileri, görüntü itibarıyla birbirlerine sarılmış gibi değil, birbirlerinin üzerine düşmüş vaziyette gördük. 4. başyukarı bölümünde gündüz çıkardığımız 2 kişi sudan vefat etmiş. Bana gelen otopsi bilgisi bu yönde. Takımıma sonradan katılan arkadaşlarım var. Onlar gördükleri manzara karşısında çok etkilendiler. Duygusal anlar yaşadılar, birbirlerine sarılıp ağladılar. Vefat eden işçilerimizin yakınlarına Allah sabır versin."
ÇALIŞMALAR DAHA HIZLI DEVAM EDİYOR
TTK Karadon ekibinin çalışmaları yoğun tempo ile yürüttüğüne dikkati çeken Yamudi, "140 metreyi 8 günde geçtik. Fakat işçileri çıkardığımız bölümdeki yerde göçükler çalışmamızı yavaşlattı. Bu bölümde 2,5 metreyi 4 günde geçtik. Arkadaşlarımızın, 8 işçimizi bulduktan sonra, çok zor şartlarda çalıştığımız ve en azından bir sonuca ulaşabildiğimiz için motivasyonları arttı. Sonuçta yer altındaki bu kardeşlerimiz bize emanet, onları bulup çıkaracağız. Bu anlamda kalan bölümdeki çalışmalarımız hızlı ilerliyor" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...